Grootwarenhuisgigant Wal-Mart gaat in de Verenigde Staten goedkope ict-oplossingen voor dokterskabinetten aanbieden. Een en ander past in president Obama's project voor een efficiëntere gezondheidszorg.

In België zal een beeldscherm op de werktafel van de dokter niemand verbazen. In de USA daarentegen beschikken slechts 17 procent van de geneesheren een computersysteem voor het beheer van hun patiëntengegevens - iets wat president Obama graag wil veranderen met het oog op een efficiëntere gezondheidszorg.

Volgens de New York Times, AFP en andere bronnen is Wal-Mart van plan in samenwerking met Dell en eClinicalWorks een totaalpakket voor het beheer van een elektronisch medisch dossier aan te bieden via zijn Sam's Club kanaal. Dell zou een desktopsysteem of 'tablet-pc' voorzien, terwijl eClinicalWorks de software als een service (Saas) zou leveren.

Wal-Mart is een "high volume, low cost company", aldus de verantwoordelijke voor de gezondheidszorg businessn, en maakt zo meer kans in de kleine dokterskabinetten dan de klassieke spelers op die markt. Anderzijds is dit wel ongeveer alsof Colruyt of Carrefour plots doktersystemen voor 20.000 euro zouden aanbieden. Wal-Mart is overigens in de VS niet aan zijn proefstuk toe inzake gezondheidszorg, want de onderneming baat zo'n 30 klinieken uit in zijn winkels.

Grootwarenhuisgigant Wal-Mart gaat in de Verenigde Staten goedkope ict-oplossingen voor dokterskabinetten aanbieden. Een en ander past in president Obama's project voor een efficiëntere gezondheidszorg. In België zal een beeldscherm op de werktafel van de dokter niemand verbazen. In de USA daarentegen beschikken slechts 17 procent van de geneesheren een computersysteem voor het beheer van hun patiëntengegevens - iets wat president Obama graag wil veranderen met het oog op een efficiëntere gezondheidszorg. Volgens de New York Times, AFP en andere bronnen is Wal-Mart van plan in samenwerking met Dell en eClinicalWorks een totaalpakket voor het beheer van een elektronisch medisch dossier aan te bieden via zijn Sam's Club kanaal. Dell zou een desktopsysteem of 'tablet-pc' voorzien, terwijl eClinicalWorks de software als een service (Saas) zou leveren. Wal-Mart is een "high volume, low cost company", aldus de verantwoordelijke voor de gezondheidszorg businessn, en maakt zo meer kans in de kleine dokterskabinetten dan de klassieke spelers op die markt. Anderzijds is dit wel ongeveer alsof Colruyt of Carrefour plots doktersystemen voor 20.000 euro zouden aanbieden. Wal-Mart is overigens in de VS niet aan zijn proefstuk toe inzake gezondheidszorg, want de onderneming baat zo'n 30 klinieken uit in zijn winkels.