Eén dag na de aankondiging dat Apple speelfilms van Twentieth Century Fox gaat verhuren via zijn populaire iTunes winkel, laat het Amerikaanse Wal-Mart weten dat het een punt zet achter zijn video downloaddienst.

De grootste supermarktketen ter wereld oppert dat de beslissing er gekomen is omdat partner Hewlett Packard de technologie die nodig is voor het online videoverhuur, niet langer ondersteunt. Maar Wal-Mart zelf heeft evenmin plannen om met een andere partner een gelijkaardige dienst op poten te zetten.

Hector Marinez, woordvoerder van HP, stelt dat zijn bedrijf niet langer wil investeren in toepassingen voor online videowinkels, omdat de markt voor betaalde videodownloads ver onder de verwachtingen blijft. "De online video business is momenteel nog veel te wispelturig", aldus Marinez in de Washington Post.

Het online videoverhuurplatform van Wal-Mart, dat in februari pas van start ging, werd door experts als 'revolutionair' afgedaan. Verwacht werd dat miljoenen dvd-kopers zouden overschakelen op de downloaddienst. Benieuwd of Apple kan slagen waar Wal-Mart gefaald heeft.

Eén dag na de aankondiging dat Apple speelfilms van Twentieth Century Fox gaat verhuren via zijn populaire iTunes winkel, laat het Amerikaanse Wal-Mart weten dat het een punt zet achter zijn video downloaddienst. De grootste supermarktketen ter wereld oppert dat de beslissing er gekomen is omdat partner Hewlett Packard de technologie die nodig is voor het online videoverhuur, niet langer ondersteunt. Maar Wal-Mart zelf heeft evenmin plannen om met een andere partner een gelijkaardige dienst op poten te zetten. Hector Marinez, woordvoerder van HP, stelt dat zijn bedrijf niet langer wil investeren in toepassingen voor online videowinkels, omdat de markt voor betaalde videodownloads ver onder de verwachtingen blijft. "De online video business is momenteel nog veel te wispelturig", aldus Marinez in de Washington Post. Het online videoverhuurplatform van Wal-Mart, dat in februari pas van start ging, werd door experts als 'revolutionair' afgedaan. Verwacht werd dat miljoenen dvd-kopers zouden overschakelen op de downloaddienst. Benieuwd of Apple kan slagen waar Wal-Mart gefaald heeft.