Aan Waalse kant wordt gewerkt aan een samenvloeien van een aantal ict-initiatieven (waarvan sommigen in de publiek-private samenwerking, of pps) die voor een nieuwe dynamiek moeten zorgen in een sector die nog te versnipperd is.

Het programma 'Creative Wallonia', dat opgestart werd door minister Jean-Claude Marcourt, is bedoeld om "bedrijven de tools te geven - inclusief ict - die nodig zijn voor innovatie." De eerste concrete projecten zouden deze herfst nog onthuld worden. Alvast één incubatieproject - Mistic, gespecialiseerd in microsystemen - is opgestart vanuit dit programma.

De rode draad: het ontsluiten van bedrijven, universiteiten en onderzoekscentra. Deze verbintenis ligt ook aan de basis van het EuroGreenIT-initiatief van het Waalse Gewest met IBM en Cisco. Ook daar staan de eerste projecten op de rails. Van de kant van Cisco zijn dat bijvoorbeeld het inplanten van 'smart work centers'. IBM evalueert dan weer het 'smart city' project in vier Waalse steden en werkt verder aan 'Cloud Burst'. Dat is it-infrastructuur om de EuroGreenIT-projecten te ondersteunen maar ook de kmo's en hun groene it-projecten en smart metering. Voor IBM is EuroGreenIT een voorbeeld van hoe het op regionaal niveau nauwer betrokken partij wil zijn. Andere regionale pps'en zouden "in discussie zitten". Ook Belgische 'SmartCamps' waarbij kmo's steun krijgen (financieel, operationeel, consultancy,...) worden overwogen.

Aan Waalse kant wordt gewerkt aan een samenvloeien van een aantal ict-initiatieven (waarvan sommigen in de publiek-private samenwerking, of pps) die voor een nieuwe dynamiek moeten zorgen in een sector die nog te versnipperd is. Het programma 'Creative Wallonia', dat opgestart werd door minister Jean-Claude Marcourt, is bedoeld om "bedrijven de tools te geven - inclusief ict - die nodig zijn voor innovatie." De eerste concrete projecten zouden deze herfst nog onthuld worden. Alvast één incubatieproject - Mistic, gespecialiseerd in microsystemen - is opgestart vanuit dit programma. De rode draad: het ontsluiten van bedrijven, universiteiten en onderzoekscentra. Deze verbintenis ligt ook aan de basis van het EuroGreenIT-initiatief van het Waalse Gewest met IBM en Cisco. Ook daar staan de eerste projecten op de rails. Van de kant van Cisco zijn dat bijvoorbeeld het inplanten van 'smart work centers'. IBM evalueert dan weer het 'smart city' project in vier Waalse steden en werkt verder aan 'Cloud Burst'. Dat is it-infrastructuur om de EuroGreenIT-projecten te ondersteunen maar ook de kmo's en hun groene it-projecten en smart metering. Voor IBM is EuroGreenIT een voorbeeld van hoe het op regionaal niveau nauwer betrokken partij wil zijn. Andere regionale pps'en zouden "in discussie zitten". Ook Belgische 'SmartCamps' waarbij kmo's steun krijgen (financieel, operationeel, consultancy,...) worden overwogen.