Wallonië werkt een Digitaal Masterplan uit om tegen 2025 een 'Digital Territory' te worden. Dat vertelde David Valentiny, technologisch adviseur van Waals economieminister Jean-Claude Marcourt tijdens de ISPA-cocktail.

Veel details zijn er nog niet bekend van het nog uit te werken Digitaal Masterplan. David Valentiny vertelde wel dat er een sterke focus komt op infrastructuur en dus glasvezelnetwerken. Hoeveel er geïnvesteerd wordt en wie voor de infrastructuur zal zorgen is niet duidelijk.

Opvallend is ook dat de Waalse regering een procedure wil opstellen voor het plaatsen van gsm-antennes. Die procedure zal voor alle Waalse gemeenten hetzelfde zijn. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het bod op de 4de gsm-licentie van de Tecteo-Voo groep samen met Telenet.

Een eenduidige procedure zou de installatie van de gsm-antennes behoorlijk kunnen versnellen.

Wallonië werkt een Digitaal Masterplan uit om tegen 2025 een 'Digital Territory' te worden. Dat vertelde David Valentiny, technologisch adviseur van Waals economieminister Jean-Claude Marcourt tijdens de ISPA-cocktail. Veel details zijn er nog niet bekend van het nog uit te werken Digitaal Masterplan. David Valentiny vertelde wel dat er een sterke focus komt op infrastructuur en dus glasvezelnetwerken. Hoeveel er geïnvesteerd wordt en wie voor de infrastructuur zal zorgen is niet duidelijk. Opvallend is ook dat de Waalse regering een procedure wil opstellen voor het plaatsen van gsm-antennes. Die procedure zal voor alle Waalse gemeenten hetzelfde zijn. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het bod op de 4de gsm-licentie van de Tecteo-Voo groep samen met Telenet. Een eenduidige procedure zou de installatie van de gsm-antennes behoorlijk kunnen versnellen.