BT mag nog een jaartje langer aan de bak bij de FOD Buitenlandse Zaken, dat raakte begin juli als bekend. Nieuw is dat het bedrijf er voor het wan-contract nog eens ruim 4,7 miljoen euro bij krijgt.

Zo loopt de uiteindelijke waarde van het contract, dat Buitenlandse Zaken in 2001 afsloot met het toenmalige Infonet Belgium (in 2005 overgenomen door BT), op tot maar liefst 40 miljoen euro.

Normaal gezien zou het contract met Infonet in november van dit jaar aflopen, maar een nieuwe aanbestedingsprocedure kon nog altijd niet worden opgestart. Dat kwam omdat de regeringsvorming van eind vorig jaar maar bleef aanslepen. Anderzijds bleek het moeilijk om de nodige encryptieapparatuur te vinden. Het contract loopt na de verlenging dus tot november 2009.

Om niet nog meer verlengingen te hoeven dulden, moet de regering die nieuwe aanbestedingsprocedure heel binnenkort opstarten. Het is inmiddels geweten dat dat nieuwe wan-contract een looptijd zal hebben van 5 jaar en tweemaal met een jaar zal kunnen worden verlengd (en dus maximaal 7 jaar zal bedragen). De geraamde waarde is echter nog steeds niet vastgelegd door de ministerraad.

BT mag nog een jaartje langer aan de bak bij de FOD Buitenlandse Zaken, dat raakte begin juli als bekend. Nieuw is dat het bedrijf er voor het wan-contract nog eens ruim 4,7 miljoen euro bij krijgt. Zo loopt de uiteindelijke waarde van het contract, dat Buitenlandse Zaken in 2001 afsloot met het toenmalige Infonet Belgium (in 2005 overgenomen door BT), op tot maar liefst 40 miljoen euro. Normaal gezien zou het contract met Infonet in november van dit jaar aflopen, maar een nieuwe aanbestedingsprocedure kon nog altijd niet worden opgestart. Dat kwam omdat de regeringsvorming van eind vorig jaar maar bleef aanslepen. Anderzijds bleek het moeilijk om de nodige encryptieapparatuur te vinden. Het contract loopt na de verlenging dus tot november 2009. Om niet nog meer verlengingen te hoeven dulden, moet de regering die nieuwe aanbestedingsprocedure heel binnenkort opstarten. Het is inmiddels geweten dat dat nieuwe wan-contract een looptijd zal hebben van 5 jaar en tweemaal met een jaar zal kunnen worden verlengd (en dus maximaal 7 jaar zal bedragen). De geraamde waarde is echter nog steeds niet vastgelegd door de ministerraad.