De Amerikaanse filmreus Warner stopt met het uitbrengen van films op hd-dvd. Het bedrijf zegt zich te willen focussen op het concurrerende blu-ray-formaat, en lijkt daarmee een beslissing te willen forceren in de strijd om het formaat van de nieuwe generatie dvd's.

Tot voor kort kon niemand voorspellen welke van de twee high definition formaten een succes zou worden. Blu-ray had grote spelers zoals Sony, Panasonic, Samsung en Philips achter zich, het hd dvd formaat werd gesteund door Toshiba, Microsoft en Intel, en leek een kans te maken bij pc fabrikanten.

Warner bracht tot nu toe films uit in beide formaten, maar vindt het verwarrend om consumenten te laten kiezen. Het bedrijf liet afgelopen weekend weten definitief voor blu ray te kiezen. Hd-dvd kan alleen nog rekenen op de steun van Paramount en Universal. Die filmhuizen produceren echter minder titels dan de maatschappijen die blu-ray ondersteunen.

De aankondiging van Warner komt op een erg ongelegen moment voor het hd-dvd-kamp: net voor de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas. De Hd-dvd Promotion Group heeft een geplande persconferentie op de CES alvast afgelast. Toshiba liet meteen weten dat er deze week geen nieuwe persconferentie meer komt.

De Amerikaanse filmreus Warner stopt met het uitbrengen van films op hd-dvd. Het bedrijf zegt zich te willen focussen op het concurrerende blu-ray-formaat, en lijkt daarmee een beslissing te willen forceren in de strijd om het formaat van de nieuwe generatie dvd's. Tot voor kort kon niemand voorspellen welke van de twee high definition formaten een succes zou worden. Blu-ray had grote spelers zoals Sony, Panasonic, Samsung en Philips achter zich, het hd dvd formaat werd gesteund door Toshiba, Microsoft en Intel, en leek een kans te maken bij pc fabrikanten. Warner bracht tot nu toe films uit in beide formaten, maar vindt het verwarrend om consumenten te laten kiezen. Het bedrijf liet afgelopen weekend weten definitief voor blu ray te kiezen. Hd-dvd kan alleen nog rekenen op de steun van Paramount en Universal. Die filmhuizen produceren echter minder titels dan de maatschappijen die blu-ray ondersteunen. De aankondiging van Warner komt op een erg ongelegen moment voor het hd-dvd-kamp: net voor de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas. De Hd-dvd Promotion Group heeft een geplande persconferentie op de CES alvast afgelast. Toshiba liet meteen weten dat er deze week geen nieuwe persconferentie meer komt.