Heeft het zin om bij het testen van tablets ze aan een 'valtest' te onderwerpen? Blijkbaar vinden ze bij garantieverlener SquareTrade van wel. Ze lieten drie populaire tablets van heuphoogte op de straatstenen vallen.

Retailers zoals Amazon bieden voor elektronicaproducten waarborgen aan van SquareTrade, maar je kan je nieuwe iPhone, smartphone of ander gadget ook zelf op hun website verzekeren tegen ongevallen. Blijkbaar voeren ze ook testen uit om te kijken hoe producten zich gedragen bij ongevallen.

Om te kijken hoe tablets reageren bij een val van een kleine hoogte vroegen ze een medewerker om een Motorola Xoom, een Samsung Galaxy en een iPad 2 uit zijn handen te laten vallen vanaf zijn heup. Verrassen doet het resultaat dat op YouTube te zien is niet: geen enkel tabletscherm overleefde de klap.

Je kunt afvragen waartoe deze test dient. Ze kost een hoop geld. Maar mogelijk had heel de testopzet enkel de bedoeling om klanten te lokken die hun tablet extra willen verzekeren.
Overigens heeft Panasonic een ToughBook tablet aangekondigd. ToughBook producten worden ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen en in extreme omstandigheden te blijven functioneren. Mogelijk overleeft het 10,1-inch scherm van deze tablet wel een val van heuphoogte.

Heeft het zin om bij het testen van tablets ze aan een 'valtest' te onderwerpen? Blijkbaar vinden ze bij garantieverlener SquareTrade van wel. Ze lieten drie populaire tablets van heuphoogte op de straatstenen vallen. Retailers zoals Amazon bieden voor elektronicaproducten waarborgen aan van SquareTrade, maar je kan je nieuwe iPhone, smartphone of ander gadget ook zelf op hun website verzekeren tegen ongevallen. Blijkbaar voeren ze ook testen uit om te kijken hoe producten zich gedragen bij ongevallen. Om te kijken hoe tablets reageren bij een val van een kleine hoogte vroegen ze een medewerker om een Motorola Xoom, een Samsung Galaxy en een iPad 2 uit zijn handen te laten vallen vanaf zijn heup. Verrassen doet het resultaat dat op YouTube te zien is niet: geen enkel tabletscherm overleefde de klap. Je kunt afvragen waartoe deze test dient. Ze kost een hoop geld. Maar mogelijk had heel de testopzet enkel de bedoeling om klanten te lokken die hun tablet extra willen verzekeren. Overigens heeft Panasonic een ToughBook tablet aangekondigd. ToughBook producten worden ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen en in extreme omstandigheden te blijven functioneren. Mogelijk overleeft het 10,1-inch scherm van deze tablet wel een val van heuphoogte.