Al enkele maanden geleden werd de bedrijfsafdeling 'Versatel' van KPN België in de etalage gezet, zonder prijskaartje, zoals bij de betere neringdoeners. De hoogste bieder krijgt de ruim 9.000 contracten in de schoot geworpen. Of die telecommanagers er blij mee zullen zijn is zeer de vraag.

Je kan zelfs meerdere vragen stellen bij de aanpak van de Nederlanders. In de jaren '90 als één van de eerste in België als buitenlandse operator onder de naam Unisource, samen met de Zweden en de Zwitsers. Ze teamen met de Spanjaarden, lukt niet, met de Amerikanen van AT&T, lukt ook niet. Stoppen alles in een joint venture 'KPNQwest', ze gaan in 2002 overkop en laten duizenden telecommanagers van vandaag op morgen zonder netwerk. Begin 2003 wordt KPN België verkocht aan Scarlet, ook al Hollanders. Scarlet verkoopt de noodlijdende zwik vijf jaar later aan Belgacom.

KPN komt in dezelfde zomer opnieuw sterk opzetten met allerlei initiatieven in België. Wat later wordt dochter Simpack, dat internationale gsm-diensten aanbiedt, opgedoekt. KPN België wordt officieel de nieuwe naam van Tele2 en Versatel én koepel boven Base. Zopas raakte bekend dat Versatel al enkele maanden te koop staat. Een mens zou er toch stilaan aan beginnen twijfelen of er een lijn zit in die strategische zetten? Maar goed, wie weet wordt Versatel gekocht door Telenet. Daar is Duco Sikinghe de grote baas. Ook een Nederlander, een goede baas, mogelijk met de verkeerde identiteitskaart. Het grappige is dat hij in 2003 met Telenet ook onderhandelde over de overname van KPN België. Aldus wordt er toch nog een stukje geschiedenis rechtgezet. Maar of de betrokken telecommanagers er blij mee zijn, blijft zeer de vraag.

Al enkele maanden geleden werd de bedrijfsafdeling 'Versatel' van KPN België in de etalage gezet, zonder prijskaartje, zoals bij de betere neringdoeners. De hoogste bieder krijgt de ruim 9.000 contracten in de schoot geworpen. Of die telecommanagers er blij mee zullen zijn is zeer de vraag. Je kan zelfs meerdere vragen stellen bij de aanpak van de Nederlanders. In de jaren '90 als één van de eerste in België als buitenlandse operator onder de naam Unisource, samen met de Zweden en de Zwitsers. Ze teamen met de Spanjaarden, lukt niet, met de Amerikanen van AT&T, lukt ook niet. Stoppen alles in een joint venture 'KPNQwest', ze gaan in 2002 overkop en laten duizenden telecommanagers van vandaag op morgen zonder netwerk. Begin 2003 wordt KPN België verkocht aan Scarlet, ook al Hollanders. Scarlet verkoopt de noodlijdende zwik vijf jaar later aan Belgacom. KPN komt in dezelfde zomer opnieuw sterk opzetten met allerlei initiatieven in België. Wat later wordt dochter Simpack, dat internationale gsm-diensten aanbiedt, opgedoekt. KPN België wordt officieel de nieuwe naam van Tele2 en Versatel én koepel boven Base. Zopas raakte bekend dat Versatel al enkele maanden te koop staat. Een mens zou er toch stilaan aan beginnen twijfelen of er een lijn zit in die strategische zetten? Maar goed, wie weet wordt Versatel gekocht door Telenet. Daar is Duco Sikinghe de grote baas. Ook een Nederlander, een goede baas, mogelijk met de verkeerde identiteitskaart. Het grappige is dat hij in 2003 met Telenet ook onderhandelde over de overname van KPN België. Aldus wordt er toch nog een stukje geschiedenis rechtgezet. Maar of de betrokken telecommanagers er blij mee zijn, blijft zeer de vraag.