Het grootste product van Microsoft is uiteraard het besturingssysteem: Windows 10. Hier zal de focus dan ook grotendeels op liggen. Het systeem werd vorig uitgebracht en na de Anniversary-update is het na de jaarwisseling weer tijd voor wat nieuwigheden.

Windows 10

Dan worden er twee updates verwacht voor Windows 10, waarvan de eerste in maart komt. Omdat dit over nog maar zes maanden is, verwachten we de nodige aankondigingen. Sommigen worden al getest bij 'Windows Insiders', zoals wat aanpassingen aan de trackpad.

Maar nog niet alle functionaliteiten worden nog getest. Zo zou er gewerkt worden aan een functie die minder blauw licht toont, wat beter voor de ogen is - schrijft The Verge.

Surface PC (een iMac concurrent)

De kans is groot dat er een 'Surface PC' getoond wordt. Het evenement is gepland rond dezelfde tijd als eerdere Surface-gerelateerde evenementen en er zijn toetsenborden en muizen van Surface gelekt. Patenten van Microsoft uit augustus ijzen op een groot touchscreen dat vastzit op een PC. Het scherm is plat op tafel te leggen, waardoor je er met meer precisie op kunt tekenen.

.
© .

Paint krijgt een likje verf

Een van de bekendste Windows-programma's van vroeger krijgt een nieuw jasje. Microsoft gaat een nieuwe versie maken van Paint. Het wordt een app voor Windows 10. Een van de bekendste Windows-programma's van vroeger krijgt een nieuw jasje. Microsoft gaat een nieuwe versie maken van Paint. Het wordt een app voor Windows 10.

Met de update zet de softwaregigant in op 3D objecten. Ook zou 3D terugkomen in Skype en Powerpoint.

Microsofts concurrent voor de Amazon Echo en Google Home

Amazon begon met de Echo en ook Google onthulde niet lang geleden de Home. Beiden zijn speakers met een ingebouwde assistenten van bijbehorende bedrijven. Microsoft zou nu werken aan HomeHub, een speaker die met Cortana werkt. Maar de vraag is of we hier nu al een aankondiging van kunnen verwachten, of dat deze later komt.

Het evenement begint vandaag om 16.00 uur Belgische tijd in New York.

Het grootste product van Microsoft is uiteraard het besturingssysteem: Windows 10. Hier zal de focus dan ook grotendeels op liggen. Het systeem werd vorig uitgebracht en na de Anniversary-update is het na de jaarwisseling weer tijd voor wat nieuwigheden. Windows 10Dan worden er twee updates verwacht voor Windows 10, waarvan de eerste in maart komt. Omdat dit over nog maar zes maanden is, verwachten we de nodige aankondigingen. Sommigen worden al getest bij 'Windows Insiders', zoals wat aanpassingen aan de trackpad. Maar nog niet alle functionaliteiten worden nog getest. Zo zou er gewerkt worden aan een functie die minder blauw licht toont, wat beter voor de ogen is - schrijft The Verge. Surface PC (een iMac concurrent)De kans is groot dat er een 'Surface PC' getoond wordt. Het evenement is gepland rond dezelfde tijd als eerdere Surface-gerelateerde evenementen en er zijn toetsenborden en muizen van Surface gelekt. Patenten van Microsoft uit augustus ijzen op een groot touchscreen dat vastzit op een PC. Het scherm is plat op tafel te leggen, waardoor je er met meer precisie op kunt tekenen. Paint krijgt een likje verf Een van de bekendste Windows-programma's van vroeger krijgt een nieuw jasje. Microsoft gaat een nieuwe versie maken van Paint. Het wordt een app voor Windows 10. Een van de bekendste Windows-programma's van vroeger krijgt een nieuw jasje. Microsoft gaat een nieuwe versie maken van Paint. Het wordt een app voor Windows 10. Met de update zet de softwaregigant in op 3D objecten. Ook zou 3D terugkomen in Skype en Powerpoint. Microsofts concurrent voor de Amazon Echo en Google HomeAmazon begon met de Echo en ook Google onthulde niet lang geleden de Home. Beiden zijn speakers met een ingebouwde assistenten van bijbehorende bedrijven. Microsoft zou nu werken aan HomeHub, een speaker die met Cortana werkt. Maar de vraag is of we hier nu al een aankondiging van kunnen verwachten, of dat deze later komt. Het evenement begint vandaag om 16.00 uur Belgische tijd in New York.