Vrijdagochtend om 05.30 uur Belgische tijd weten we pas precies wat de Tesla Model 3 voor auto zal zijn, maar nu staan er al rijen om de auto te mogen kopen. Dit terwijl er nog maar enkele details bekend zijn van de wagen en hij de komende twee jaar nog niet geleverd zal worden. Wat heeft mensen ervan overtuigt om dagen van tevoren al aan te schuiven voor een wagen die ze niet kennen?

Prijs

Een van de grote voordelen van de Model 3 wordt de betaalbaarheid. Het zal na de Model S en Model X de eerste zijn die met een modaal inkomen binnen handbereik komt. Verwacht wordt dat hij in de Verenigde Staten 35.000 dollar kost - in Europa zal hij dat bedrag wellicht in euro's kosten. Door belastingvoordelen en het ontbreken van brandstofkosten zal hij bovendien voordeliger uitpakken.

Reserveringskosten

Om een Tesla te mogen reserveren moet er 1.000 euro neergeteld worden. Dit geld kan je in een later stadium overigens altijd terugvragen. Om de bestelling te plaatsen zijn er twee manieren: online of in een winkel van Tesla. Het laatste heeft voorkeur van de fabrikant en daarom krijg je via die weg een betere plaats in de wachtrij. In België kan dat in Brussel, Antwerpen en Gent. Tesla heeft voor iedere regio een aparte wachtrij waarbij mensen die al een Tesla hebben voorrang krijgen.

Vorm

Net als de Model S wordt de 3 een sedan, maar dan wel zo'n 20 procent kleiner. Er is ook een crossover-model in de maak - een combinatie van een station en SUV. Dit zal waarschijnlijk de Model Y worden. De Model 3 zal een goedkopere en kleinere variant van de S zijn. De Y wordt wellicht een kleinere variant van de X.

De naam is onderdeel van een grapje

De eerste twee wagens van Tesla waren de Model S en Model X. Als u daar de 3 en de wagen die in de maak is - de Y dus - nog eens bij zet komt u met een klein beetje puzzelen tot 'S3XY'. Zeker wanneer u weet dat de 3 in eerste instantie de Model E moest gaan heten, maar Ford had die naam al geregistreerd.

Levering over 2 jaar

Alhoewel er nu al wereldwijd mensen bestellingen geplaatst hebben zonder te weten waarvoor, wordt de wagen pas over 2 jaar verwacht. Dan komt hij pas bij de eerste mensen die een bestelling geplaatst hebben. De productietijd is vergelijkbaar met die van de Model X.

Vrijdagochtend weten we nog niet alles van de Model 3

Alhoewel aankomende nacht de onthulling van het nieuwe model plaats zal vinden, weten we morgen nog niet alles van de wagen. Wanneer we dichterbij de productie van de wagen komen volgen meer onthullingen. De wagen is al wel rijklaar, want de eerste proefritten zijn deze week al, maar Musk laat weten dat er nog meer volgt.

Vrijdagochtend om 05.30 uur Belgische tijd weten we pas precies wat de Tesla Model 3 voor auto zal zijn, maar nu staan er al rijen om de auto te mogen kopen. Dit terwijl er nog maar enkele details bekend zijn van de wagen en hij de komende twee jaar nog niet geleverd zal worden. Wat heeft mensen ervan overtuigt om dagen van tevoren al aan te schuiven voor een wagen die ze niet kennen?PrijsEen van de grote voordelen van de Model 3 wordt de betaalbaarheid. Het zal na de Model S en Model X de eerste zijn die met een modaal inkomen binnen handbereik komt. Verwacht wordt dat hij in de Verenigde Staten 35.000 dollar kost - in Europa zal hij dat bedrag wellicht in euro's kosten. Door belastingvoordelen en het ontbreken van brandstofkosten zal hij bovendien voordeliger uitpakken.ReserveringskostenOm een Tesla te mogen reserveren moet er 1.000 euro neergeteld worden. Dit geld kan je in een later stadium overigens altijd terugvragen. Om de bestelling te plaatsen zijn er twee manieren: online of in een winkel van Tesla. Het laatste heeft voorkeur van de fabrikant en daarom krijg je via die weg een betere plaats in de wachtrij. In België kan dat in Brussel, Antwerpen en Gent. Tesla heeft voor iedere regio een aparte wachtrij waarbij mensen die al een Tesla hebben voorrang krijgen.VormNet als de Model S wordt de 3 een sedan, maar dan wel zo'n 20 procent kleiner. Er is ook een crossover-model in de maak - een combinatie van een station en SUV. Dit zal waarschijnlijk de Model Y worden. De Model 3 zal een goedkopere en kleinere variant van de S zijn. De Y wordt wellicht een kleinere variant van de X.De naam is onderdeel van een grapjeDe eerste twee wagens van Tesla waren de Model S en Model X. Als u daar de 3 en de wagen die in de maak is - de Y dus - nog eens bij zet komt u met een klein beetje puzzelen tot 'S3XY'. Zeker wanneer u weet dat de 3 in eerste instantie de Model E moest gaan heten, maar Ford had die naam al geregistreerd. Levering over 2 jaarAlhoewel er nu al wereldwijd mensen bestellingen geplaatst hebben zonder te weten waarvoor, wordt de wagen pas over 2 jaar verwacht. Dan komt hij pas bij de eerste mensen die een bestelling geplaatst hebben. De productietijd is vergelijkbaar met die van de Model X.Vrijdagochtend weten we nog niet alles van de Model 3Alhoewel aankomende nacht de onthulling van het nieuwe model plaats zal vinden, weten we morgen nog niet alles van de wagen. Wanneer we dichterbij de productie van de wagen komen volgen meer onthullingen. De wagen is al wel rijklaar, want de eerste proefritten zijn deze week al, maar Musk laat weten dat er nog meer volgt.