Android N

Dat Google uitgebreid stil zal staan bij de nieuwe versie van Android is een zekerheid. De nieuwe versie is - in tegenstelling tot eerdere jaren - al voortijdig onthuld en wordt al maanden getest. Het is dus het perfecte momenten om stil te staan bij de nieuwe functies van Android N. De nieuwste versie van Android moet multitasking makkelijker maken, verbeterde notificaties brengen, een nachtmodus toevoegen en meer. Wellicht zal het bedrijf op I/O bekendmaken wanneer Android N (van Nutella?) definitief uitgebracht zal worden.

Android VR

Het gerucht gaat al langer dat Google na de simpele Cardboard dit jaar met een échte virtual reality-headset komt. Vorige week werd dit gerucht hardnekkiger door verschillende lekken en heel gek zou dit niet zijn. Het bedrijf bracht al de simpele Cardboard uit en benadrukt al langer dat virtual reality zeer belangrijk zal worden. Dit jaar kwamen de Oculus Rift en HTC Vive uit en Google zou daar een iets goedkopere bril tegenover zetten die ook iets minder krachtig zal zijn. De vraag is of die bril samen zal werken met een smartphone - als de Samsung Gear VR - of net als de grote broers met een computer zal werken.

Auto

Vorig jaar werd er verwacht dat het bedrijf uitgebreid aandacht zou besteden aan de zelfrijdende wagen van het bedrijf, maar het bleef stil. De vraag is nu of er genoeg nieuws rond de zelfrijdende wagen is om er over te berichten. Bovendien is het autoproject onderdeel van Google X, dat onder de vlag van Alphabet opereert. Google is tegenwoordig een aparte tak die zelfstandig I/O organiseert. Of we dus ooit iets over een auto gaan horen op I/O is niet duidelijk.

Chatbots

De techwereld is dit jaar helemaal in de ban van de bots schreef Data News-hoofdredacteur Kristof Van Der Stadt onlangs: 'Stukjes software die taken automatiseren en opgebouwd zijn uit technologie als machine learning en artificiële intelligentie. Chatbots laten zich bedienen via tekstcommando's, maar ook door spraak. Bots zijn de volgende stap waarmee wij, mensen, interageren met machines.' Google zou ook aan zo'n chatbot werken, die ons op verschillende vlakken het leven makkelijker moet maken. Volgens The Wall Street Journal gaat het om een platform als Whatsapp die je met vrienden en bots laat praten. Hoe dit er precies uit zal zien weet de krant niet. Google heeft met Hangouts al een chatplatform, dus het zou mogelijk daar mee samenwerken.

Concurrent voor Echo van Amazon

Amazon is met zijn Echo zeer succesvol. Het apparaat laat mensen door hun hele huis praten met virtuele assistent Alexa en dat is niet onopgemerkt gebleven. De zoekgigant zou een concurrerend apparaat op de markt willen brengen dat de codenaam Chirp heeft. Al schrijft Recode dat Google de assistent op I/O nog niet aan zal kondigen.

Google I/O start woensdag om 19.00 uur Belgische tijd. Het evenement is hier live te volgen.

Android NDat Google uitgebreid stil zal staan bij de nieuwe versie van Android is een zekerheid. De nieuwe versie is - in tegenstelling tot eerdere jaren - al voortijdig onthuld en wordt al maanden getest. Het is dus het perfecte momenten om stil te staan bij de nieuwe functies van Android N. De nieuwste versie van Android moet multitasking makkelijker maken, verbeterde notificaties brengen, een nachtmodus toevoegen en meer. Wellicht zal het bedrijf op I/O bekendmaken wanneer Android N (van Nutella?) definitief uitgebracht zal worden.Android VRHet gerucht gaat al langer dat Google na de simpele Cardboard dit jaar met een échte virtual reality-headset komt. Vorige week werd dit gerucht hardnekkiger door verschillende lekken en heel gek zou dit niet zijn. Het bedrijf bracht al de simpele Cardboard uit en benadrukt al langer dat virtual reality zeer belangrijk zal worden. Dit jaar kwamen de Oculus Rift en HTC Vive uit en Google zou daar een iets goedkopere bril tegenover zetten die ook iets minder krachtig zal zijn. De vraag is of die bril samen zal werken met een smartphone - als de Samsung Gear VR - of net als de grote broers met een computer zal werken.AutoVorig jaar werd er verwacht dat het bedrijf uitgebreid aandacht zou besteden aan de zelfrijdende wagen van het bedrijf, maar het bleef stil. De vraag is nu of er genoeg nieuws rond de zelfrijdende wagen is om er over te berichten. Bovendien is het autoproject onderdeel van Google X, dat onder de vlag van Alphabet opereert. Google is tegenwoordig een aparte tak die zelfstandig I/O organiseert. Of we dus ooit iets over een auto gaan horen op I/O is niet duidelijk.ChatbotsDe techwereld is dit jaar helemaal in de ban van de bots schreef Data News-hoofdredacteur Kristof Van Der Stadt onlangs: 'Stukjes software die taken automatiseren en opgebouwd zijn uit technologie als machine learning en artificiële intelligentie. Chatbots laten zich bedienen via tekstcommando's, maar ook door spraak. Bots zijn de volgende stap waarmee wij, mensen, interageren met machines.' Google zou ook aan zo'n chatbot werken, die ons op verschillende vlakken het leven makkelijker moet maken. Volgens The Wall Street Journal gaat het om een platform als Whatsapp die je met vrienden en bots laat praten. Hoe dit er precies uit zal zien weet de krant niet. Google heeft met Hangouts al een chatplatform, dus het zou mogelijk daar mee samenwerken.Concurrent voor Echo van AmazonAmazon is met zijn Echo zeer succesvol. Het apparaat laat mensen door hun hele huis praten met virtuele assistent Alexa en dat is niet onopgemerkt gebleven. De zoekgigant zou een concurrerend apparaat op de markt willen brengen dat de codenaam Chirp heeft. Al schrijft Recode dat Google de assistent op I/O nog niet aan zal kondigen. Google I/O start woensdag om 19.00 uur Belgische tijd. Het evenement is hier live te volgen.