Op dit moment is het al te zien hoeveel file er staat, maar dat kan in de loop van de reis veranderen. Waze wil hier verandering in brengen en de verwachte reistijd voorspellen in plaats van de huidige reistijd weergeven.

De app - die eigendom is van Google - wil de voorspellingen doen aan de hand van 'slimme algoritmes, verzamelde verkeershistorie en voorspellende analyses', zegt het bedrijf.

Wanneer je in Waze zoekt naar een bestemming kan je van tevoren aangeven wanneer je daar wilt zijn. De reisapp kan ook samenwerken met je agenda, zodat dit niet handmatig ingegeven hoeft te worden. De ervaring zal vergelijkbaar zijn als Google Now, waar sommige mensen al gebruik van maken.

De update voor iOS is nu al beschikbaar. Android volgt later.

Op dit moment is het al te zien hoeveel file er staat, maar dat kan in de loop van de reis veranderen. Waze wil hier verandering in brengen en de verwachte reistijd voorspellen in plaats van de huidige reistijd weergeven.De app - die eigendom is van Google - wil de voorspellingen doen aan de hand van 'slimme algoritmes, verzamelde verkeershistorie en voorspellende analyses', zegt het bedrijf.Wanneer je in Waze zoekt naar een bestemming kan je van tevoren aangeven wanneer je daar wilt zijn. De reisapp kan ook samenwerken met je agenda, zodat dit niet handmatig ingegeven hoeft te worden. De ervaring zal vergelijkbaar zijn als Google Now, waar sommige mensen al gebruik van maken.De update voor iOS is nu al beschikbaar. Android volgt later.