Waar Waze normaal drijft op een actieve gemeenschap van gebruikers om bijvoorbeeld ongevallen en wegafsluitingen door te geven, richt de Google-dochter zich nu juist op wegeigenaren. Die zouden de Waze Beacons aan moeten schaffen voor 28,50 dollar per stuk. Per kilometer tunnel zijn zo'n 26 Beacons nodig.

De Beacons geven informatie door op een door Waze gespecificeerde wijze. Toch zijn de apparaatjes niet alleen door Waze te gebruiken. Het bedrijf stelt dat ook andere navigatiediensten de informatie die de Beacons versturen kunnen gebruiken voor hun klanten.

(ANP/WK)

Waar Waze normaal drijft op een actieve gemeenschap van gebruikers om bijvoorbeeld ongevallen en wegafsluitingen door te geven, richt de Google-dochter zich nu juist op wegeigenaren. Die zouden de Waze Beacons aan moeten schaffen voor 28,50 dollar per stuk. Per kilometer tunnel zijn zo'n 26 Beacons nodig.De Beacons geven informatie door op een door Waze gespecificeerde wijze. Toch zijn de apparaatjes niet alleen door Waze te gebruiken. Het bedrijf stelt dat ook andere navigatiediensten de informatie die de Beacons versturen kunnen gebruiken voor hun klanten.(ANP/WK)