Webshop Amazon.nl van start bij onze noorderburen

Een vestiging van Amazon in het Duitse Moenchengladbach. © EPA/FRIEDEMANN VOGEL

De Amerikaanse e-commercereus Amazon heeft in Nederland zijn vernieuwde webshop geopend. Via Amazon.nl kunnen Nederlanders én Belgen producten aankopen op het gebied van beauty, computer, kleding, muziek en wonen. Amazon kondigde eerder dit jaar al aan dat het via de Nederlandse site miljoenen fysieke producten zou gaan aanbieden.

Amazon.nl bestond al langer, maar werd tot nu toe uitsluitend gebruikt voor de verkoop van e-books. Klanten die andere producten wilden bestellen, werden sinds 2016 doorverwezen naar de Duitse site van Amazon. Over de uitbreiding van Amazon in Nederland werd al jaren gespeculeerd. In 2018 opende Amazon een nieuw kantoor in Amsterdam. Bedrijven die hun producten willen aanbieden via Amazon.nl konden zich eerder al laten registreren.

Prime-lidmaatschap

Voor 2,99 euro per maand kunnen consumenten ook Prime-klant worden bij Amazon. Met dat lidmaatschap kan worden geprofiteerd van gratis bezorging, het onbeperkt streamen van films en tv-series via Prime Video, gratis games en het kopen van virtuele spullen in games met Twitch Prime. Verder geldt voor Prime-leden dat ze onbeperkte opslag genieten via de dienst Amazon Photo.

Amazon.nl wordt gezien als een bijzonder grote concurrent voor Bol.com en Coolblue, twee Nederlandse webshops die ook in België erg populair zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content