De Nederlandse website Bitplaats.nl heeft sinds kort ook een Belgische uitloper: Bitplaats.be. Daar kan je via Bancontact euro's inruilen voor bitcoins, virtuele munten die weliswaar niet worden gereguleerd door de overheid, wat maakt dat je als gebruiker niet beschermd wordt. Een voordeel volgens sommigen, een nadeel volgens anderen.

Wie bij Bitplaats.be bitcoins koopt, betaalt gemiddeld vier procent transactiekosten, zo staat te lezen in De Tijd. Wel gaat het kopen van virtuele munten volgens de krant verbazend snel: je hoeft enkel een gratis bitcoinportemonnee (de 'wallet') aan te maken, je betaalkaart boven te halen en klaar.

Maar wat kan je op dit moment doen met bitcoins in België? Nog niet zo veel, aldus De Tijd. Er bevindt zich een dokter in Ichtegem die bitcoins aanneemt, in Gent is er een muziekstudio waar je ermee kunt betalen, maar ook telecomprovider Mobile Vikings en fastfoodwebsite Pizza.be kunnen ermee overweg.

Ook in bitcoins afrekenen blijkt - bij Pizza.be - eenvoudig: je vinkt de bitcoinoptie aan op de site, waarna je een 'bitcoinrekeningnummer' ontvangt waar je de munten uit je wallet naartoe stuurt.

"Van de 5.000 bestellingen die iedere dag bij Pizza.be geplaatst worden, lopen er ongeveer 100 via bitcoin", zegt woordvoerster Siska de Lombaerde in De Tijd. Het zal er in 2014 niet minder op worden, gezien de hype die rond de bitcoin ontstaan is. Een bitcoin is momenteel ongeveer 700 dollar waard, maar de koers durft stevig te schommelen.

De Nederlandse website Bitplaats.nl heeft sinds kort ook een Belgische uitloper: Bitplaats.be. Daar kan je via Bancontact euro's inruilen voor bitcoins, virtuele munten die weliswaar niet worden gereguleerd door de overheid, wat maakt dat je als gebruiker niet beschermd wordt. Een voordeel volgens sommigen, een nadeel volgens anderen. Wie bij Bitplaats.be bitcoins koopt, betaalt gemiddeld vier procent transactiekosten, zo staat te lezen in De Tijd. Wel gaat het kopen van virtuele munten volgens de krant verbazend snel: je hoeft enkel een gratis bitcoinportemonnee (de 'wallet') aan te maken, je betaalkaart boven te halen en klaar. Maar wat kan je op dit moment doen met bitcoins in België? Nog niet zo veel, aldus De Tijd. Er bevindt zich een dokter in Ichtegem die bitcoins aanneemt, in Gent is er een muziekstudio waar je ermee kunt betalen, maar ook telecomprovider Mobile Vikings en fastfoodwebsite Pizza.be kunnen ermee overweg. Ook in bitcoins afrekenen blijkt - bij Pizza.be - eenvoudig: je vinkt de bitcoinoptie aan op de site, waarna je een 'bitcoinrekeningnummer' ontvangt waar je de munten uit je wallet naartoe stuurt. "Van de 5.000 bestellingen die iedere dag bij Pizza.be geplaatst worden, lopen er ongeveer 100 via bitcoin", zegt woordvoerster Siska de Lombaerde in De Tijd. Het zal er in 2014 niet minder op worden, gezien de hype die rond de bitcoin ontstaan is. Een bitcoin is momenteel ongeveer 700 dollar waard, maar de koers durft stevig te schommelen.