De site werd offline gehaald nadat er boodschappen op verschenen waarin de VS werd verweten Syrische rebellen op te leiden, zo meldt NBC News. Het is niet duidelijk of de site army.mil door de hackers of door het leger werd afgesloten.

Het leger heeft aan CNN bevestigd dat de site werd aangevallen. "Er werden gepaste preventieve maatregelen genomen om te verzekeren dat er geen legerdata geschonden werden", luidt het in een reactie van woordvoerder Malcom B. Frost.

Via de neergehaalde site army.mil wordt algemene informatie aangeboden aan het brede publiek. Er werd dan ook geen geheime informatie buitgemaakt door de hackers, klinkt het verder.

Of de aanval inderdaad door het Syrisch elektronisch leger werd uitgevoerd, werd niet bevestigd. In het verleden had het SEA ook al de website van onder meer Chicago Tribune en Associated Press gehackt, zo meldt CNN nog.

(Belga/MI)

De site werd offline gehaald nadat er boodschappen op verschenen waarin de VS werd verweten Syrische rebellen op te leiden, zo meldt NBC News. Het is niet duidelijk of de site army.mil door de hackers of door het leger werd afgesloten. Het leger heeft aan CNN bevestigd dat de site werd aangevallen. "Er werden gepaste preventieve maatregelen genomen om te verzekeren dat er geen legerdata geschonden werden", luidt het in een reactie van woordvoerder Malcom B. Frost. Via de neergehaalde site army.mil wordt algemene informatie aangeboden aan het brede publiek. Er werd dan ook geen geheime informatie buitgemaakt door de hackers, klinkt het verder. Of de aanval inderdaad door het Syrisch elektronisch leger werd uitgevoerd, werd niet bevestigd. In het verleden had het SEA ook al de website van onder meer Chicago Tribune en Associated Press gehackt, zo meldt CNN nog.(Belga/MI)