De website van de officiële Libische registry Lynic (.ly) is gehackt en beklad door opstandelingen. De content op de site werd vervangen door een boodschap tegen het Kadhafi-regime.

Het lijkt er op dat de aanval beperkt is gebleven tot de webserver van de registry. Het registratiesysteem en andere belangrijke diensten werden ongemoeid gelaten, zoals blijkt uit het feit dat de bekende url-verkorter bit.ly nog steeds dienst doet.

In Libië zelf ligt het internetverkeer al plat sinds maart, toen de Libische overheid de informatievoorziening voor de opstandelingen wilde afsnijden en alle internetverkeer onmogelijk maakte.

Overigens verdwenen de .ly domeinen al eens van het internet in 2004, na een dispuut tussen de Libiërs die in die periode de registry beheerden, en IANA (de 'boekhouder' van het internet).

De website van de officiële Libische registry Lynic (.ly) is gehackt en beklad door opstandelingen. De content op de site werd vervangen door een boodschap tegen het Kadhafi-regime. Het lijkt er op dat de aanval beperkt is gebleven tot de webserver van de registry. Het registratiesysteem en andere belangrijke diensten werden ongemoeid gelaten, zoals blijkt uit het feit dat de bekende url-verkorter bit.ly nog steeds dienst doet. In Libië zelf ligt het internetverkeer al plat sinds maart, toen de Libische overheid de informatievoorziening voor de opstandelingen wilde afsnijden en alle internetverkeer onmogelijk maakte. Overigens verdwenen de .ly domeinen al eens van het internet in 2004, na een dispuut tussen de Libiërs die in die periode de registry beheerden, en IANA (de 'boekhouder' van het internet).