De Duitse inlichtingendiensten hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor Russische inmenging in de verkiezingsstrijd. Poetin zou volgens de diensten willen voorkomen dat Merkel herkozen wordt.

Volgens Julia Kloeckner van de CDU waren er zo'n 3.000 aanvallen op de website. Er werd niet gemeld welke schade of gevolgen dat toebracht. Het merendeel van de aanvallers had een Russisch ip-adres. Sinds 2015 zijn er herhaaldelijk aanvallen op politieke partijen en doelen als het parlement en politieke denktanks. De Russische hackersgroep APT 28 wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden.

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken is er de laatste maanden een toename van cyberaanvallen.

De Duitse inlichtingendiensten hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor Russische inmenging in de verkiezingsstrijd. Poetin zou volgens de diensten willen voorkomen dat Merkel herkozen wordt.Volgens Julia Kloeckner van de CDU waren er zo'n 3.000 aanvallen op de website. Er werd niet gemeld welke schade of gevolgen dat toebracht. Het merendeel van de aanvallers had een Russisch ip-adres. Sinds 2015 zijn er herhaaldelijk aanvallen op politieke partijen en doelen als het parlement en politieke denktanks. De Russische hackersgroep APT 28 wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden.Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken is er de laatste maanden een toename van cyberaanvallen.