Wie wil begrijpen hoeveel websites over zijn of haar browser en gedrag weten, kan dat nu via clickclickclick.click. De site is een beetje een vreemde ervaring. Ze observeert en becommentarieert in detail wat je als bezoeker uitspookt, van het moment dat je ze opent. Voor de volledige belevenis zet je best ook zijn geluid aan. Dan krijg je bijna filosofische commentaar met een zwaar nederlands accent. Er zijn zelfs 'achievements' voor de gamers onder ons.

Clickclickclick
© Clickclickclick

De site is een initiatief van de Nederlandse VPRO en interactief designbedrijf Studio Moniker. Uiteraard is het de bedoeling om een zekere bewustwording te creëren. De site zelf is trouwens niet kwaadaardig, maar ze toont wel duidelijk wat cookies doen en toont aan hoeveel er uit pure browsergegevens gehaald kan worden.

Wie wil begrijpen hoeveel websites over zijn of haar browser en gedrag weten, kan dat nu via clickclickclick.click. De site is een beetje een vreemde ervaring. Ze observeert en becommentarieert in detail wat je als bezoeker uitspookt, van het moment dat je ze opent. Voor de volledige belevenis zet je best ook zijn geluid aan. Dan krijg je bijna filosofische commentaar met een zwaar nederlands accent. Er zijn zelfs 'achievements' voor de gamers onder ons. De site is een initiatief van de Nederlandse VPRO en interactief designbedrijf Studio Moniker. Uiteraard is het de bedoeling om een zekere bewustwording te creëren. De site zelf is trouwens niet kwaadaardig, maar ze toont wel duidelijk wat cookies doen en toont aan hoeveel er uit pure browsergegevens gehaald kan worden.