De website van Pascal Smet is gehackt. Via de webstek van de Vlaams Minister van Onderwijs, Gelijke kansen en Brussel werden argeloze surfers naar een frauduleuze phishing-site geleid, waar criminelen inloggegevens van Wells Fargo-klanten trachtten te stelen.

Heel wat internetgebruikers konden de website van Pascal Smet niet meer bereiken. Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf MarkMonitor heeft zijn klanten enkele dagen geleden al gewaarschuwd, en bij goed beveiligde browsers werd de site van Smet geblokkeerd.

De malware zat redelijk diep, en is doorgedrongen tot de mailingsoftware voor nieuwsbrieven van de minister. MarkMonitor plaatste een link van Smet op zijn site, die je meteen doorsluisde naar een phishingsite die klanten van de Amerikaanse bank Wells Fargo viseert.

De cybercriminelen hebben het niet op Pascal Smet gemunt, maar zoeken naar websites die slecht beveiligd zijn om hun phishing-activiteiten te kunnen botvieren. De minister is bij deze gewaarschuwd. Want in principe kunnen de hackers nu ook de content van zijn website aanpassen naar believen.

Update: intussen hebben websitebouwer McBrando en hostingbedrijf Hostbasket al gereageerd op het nieuws. De nieuwsbriefmodule is niet langer toegangkelijk, en de besmette links kregen een nieuwe domeinnaam mee. De besmette code zou, wanneer u dit leest, reeds gewist moeten zijn.

De website van Pascal Smet is gehackt. Via de webstek van de Vlaams Minister van Onderwijs, Gelijke kansen en Brussel werden argeloze surfers naar een frauduleuze phishing-site geleid, waar criminelen inloggegevens van Wells Fargo-klanten trachtten te stelen. Heel wat internetgebruikers konden de website van Pascal Smet niet meer bereiken. Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf MarkMonitor heeft zijn klanten enkele dagen geleden al gewaarschuwd, en bij goed beveiligde browsers werd de site van Smet geblokkeerd. De malware zat redelijk diep, en is doorgedrongen tot de mailingsoftware voor nieuwsbrieven van de minister. MarkMonitor plaatste een link van Smet op zijn site, die je meteen doorsluisde naar een phishingsite die klanten van de Amerikaanse bank Wells Fargo viseert. De cybercriminelen hebben het niet op Pascal Smet gemunt, maar zoeken naar websites die slecht beveiligd zijn om hun phishing-activiteiten te kunnen botvieren. De minister is bij deze gewaarschuwd. Want in principe kunnen de hackers nu ook de content van zijn website aanpassen naar believen. Update: intussen hebben websitebouwer McBrando en hostingbedrijf Hostbasket al gereageerd op het nieuws. De nieuwsbriefmodule is niet langer toegangkelijk, en de besmette links kregen een nieuwe domeinnaam mee. De besmette code zou, wanneer u dit leest, reeds gewist moeten zijn.