Toen de problemen zich zondagavond rond 19u30 voordeden werd in eerste instantie nog gedacht aan een technische panne, maar omstreeks 21u30 werd duidelijk dat het om een cyberaanval ging.

'We zijn regelmatig het doelwit van aanvallen, die gewoonlijk snel aan het licht komen', zegt directeur-generaal Didier Hamann van Le Soir. 'Maar in dit geval hebben de firewalls niet gewerkt zoals gewoonlijk.'

Specifieke dreigementen ontving Rossel niet. De groep heeft voorlopig geen idee wie achter de aanval kan zitten. De verspreiding van de papieren kranten zou geen hinder ondervinden van de aanval.

(Belga/MI)

Toen de problemen zich zondagavond rond 19u30 voordeden werd in eerste instantie nog gedacht aan een technische panne, maar omstreeks 21u30 werd duidelijk dat het om een cyberaanval ging. 'We zijn regelmatig het doelwit van aanvallen, die gewoonlijk snel aan het licht komen', zegt directeur-generaal Didier Hamann van Le Soir. 'Maar in dit geval hebben de firewalls niet gewerkt zoals gewoonlijk.' Specifieke dreigementen ontving Rossel niet. De groep heeft voorlopig geen idee wie achter de aanval kan zitten. De verspreiding van de papieren kranten zou geen hinder ondervinden van de aanval.(Belga/MI)