Tijdens de online eindejaarsdrukte hadden vooral de websites van Free Record Shop en PhotoHall het ietwat moeilijk om zich staande te houden.

Dat blijkt uit een beschikbaarheidsstudie onder de belangrijkste Belgische e-commerce-sites van webauditor InternetVista. Proxis voert het klassement aan. Tijdens de maand december lag de website er geen enkele seconde uit. Ook La Redoute, Mediadis en Neckermann krijgen een perfecte score. Proxis eindigt toch als eerste, omdat het de 100% beschikbaarheid combineert met de laagste gemiddelde responstijd (0,162 seconden).

De meeste andere grote e-commerce sites deden het overigens ook meer dan behoorlijk. De slechtste leerling van de klas was Free Record Shop. De website was alles bij elkaar gerekend bijna 22 en een half uur niet bereikbaar. 19 december was voor de online muziek- en filmwinkel het absolute dieptepunt, maar ook in de weken ervoor en erna waren er verscheidene, kortere pannes. Ook voor de website van PhotoHall - die in totaal 21 en een half uur down was - was 19 december geen goede dag; al vielen de ergste problemen daar al op 8 december te noteren. Photohall.be scoorde overigens veruit de laagste score wat de gemiddelde responstijd van de website betreft: 3,361 seconden is niet bepaald een mooi resultaat.

Tijdens de online eindejaarsdrukte hadden vooral de websites van Free Record Shop en PhotoHall het ietwat moeilijk om zich staande te houden. Dat blijkt uit een beschikbaarheidsstudie onder de belangrijkste Belgische e-commerce-sites van webauditor InternetVista. Proxis voert het klassement aan. Tijdens de maand december lag de website er geen enkele seconde uit. Ook La Redoute, Mediadis en Neckermann krijgen een perfecte score. Proxis eindigt toch als eerste, omdat het de 100% beschikbaarheid combineert met de laagste gemiddelde responstijd (0,162 seconden). De meeste andere grote e-commerce sites deden het overigens ook meer dan behoorlijk. De slechtste leerling van de klas was Free Record Shop. De website was alles bij elkaar gerekend bijna 22 en een half uur niet bereikbaar. 19 december was voor de online muziek- en filmwinkel het absolute dieptepunt, maar ook in de weken ervoor en erna waren er verscheidene, kortere pannes. Ook voor de website van PhotoHall - die in totaal 21 en een half uur down was - was 19 december geen goede dag; al vielen de ergste problemen daar al op 8 december te noteren. Photohall.be scoorde overigens veruit de laagste score wat de gemiddelde responstijd van de website betreft: 3,361 seconden is niet bepaald een mooi resultaat.