De websites van de Vlaamse Media Maatschappij (Vmma), onder meer vtm.be en jim.be, zijn vanochtend gehackt. De boodschappen van de hackers zijn nu verwijderd, maar de websites zijn nog steeds offline.

Vanochtend kregen onder meer de bezoekers van de websites van de televisiestations JimTV, 2BE en VTM een zogenaamde 'defaced homepage' te zien met een Arabische tekst en de verwijzing naar Pakistan. Voorts stond er de volgende boodschap:

"xOOmxOOm ownz this Servernothing was deleted. just to inform you that u r not securenothing is securexOOmxOOm {Q} gmail dot com"

Na een minuut werd de bezoeker naar een site over de profeet Mohammed gestuurd.

Momenteel zijn de websites offline gehaald. Bij de Vmma wordt de hack alvast bevestigd. Meer commentaar zou later volgen.

De websites van de Vlaamse Media Maatschappij (Vmma), onder meer vtm.be en jim.be, zijn vanochtend gehackt. De boodschappen van de hackers zijn nu verwijderd, maar de websites zijn nog steeds offline. Vanochtend kregen onder meer de bezoekers van de websites van de televisiestations JimTV, 2BE en VTM een zogenaamde 'defaced homepage' te zien met een Arabische tekst en de verwijzing naar Pakistan. Voorts stond er de volgende boodschap: "xOOmxOOm ownz this Servernothing was deleted. just to inform you that u r not securenothing is securexOOmxOOm {Q} gmail dot com" Na een minuut werd de bezoeker naar een site over de profeet Mohammed gestuurd. Momenteel zijn de websites offline gehaald. Bij de Vmma wordt de hack alvast bevestigd. Meer commentaar zou later volgen.