Om klanten sneller en efficiënter pakjes aan te leveren, wil Amazon drones gaan inzetten. De retailreus is deze nieuwe bezorgdienst genaamd Prime Air momenteel al aan het uittesten, zei topman Jeff Bezos in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes. Binnen vier à vijf jaar moet de dienst operationeel zijn.

86 procent van alle bestellingen afgeleverd met drones

De onbemande vliegtuigjes kunnen pakketjes van maximum 2,3 kilo afleveren, in een straal van ruim 16 kilometer rondom een distributiecentrum van Amazon. Dit betekent dat ongeveer 86 procent van de bestellingen die Amazon binnenkrijgt op deze manier kan worden bezorgd.

Nieuwe regels

Momenteel laten de Amerikaanse autoriteiten het gebruik van drones in de VS enkel toe voor hobbyisten. Diensten leveren in ruil voor geld mag dus nog niet op deze manier. Binnen dit en twee jaar zouden er echter nieuwe regels moeten zijn. (Belga/MI)

Om klanten sneller en efficiënter pakjes aan te leveren, wil Amazon drones gaan inzetten. De retailreus is deze nieuwe bezorgdienst genaamd Prime Air momenteel al aan het uittesten, zei topman Jeff Bezos in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes. Binnen vier à vijf jaar moet de dienst operationeel zijn.86 procent van alle bestellingen afgeleverd met dronesDe onbemande vliegtuigjes kunnen pakketjes van maximum 2,3 kilo afleveren, in een straal van ruim 16 kilometer rondom een distributiecentrum van Amazon. Dit betekent dat ongeveer 86 procent van de bestellingen die Amazon binnenkrijgt op deze manier kan worden bezorgd. Nieuwe regelsMomenteel laten de Amerikaanse autoriteiten het gebruik van drones in de VS enkel toe voor hobbyisten. Diensten leveren in ruil voor geld mag dus nog niet op deze manier. Binnen dit en twee jaar zouden er echter nieuwe regels moeten zijn. (Belga/MI)