Het account van Morrison lijkt te zijn vervangen door een account met de naam Australian Chinese new life. Die naam werd in oktober vorig jaar geregistreerd, maar uit de accountgeschiedenis zou blijken dat het om Morrisons account gaat. 'Wat de Chinese overheid gedaan heeft door het account van de minister-president af te sluiten, komt in feite neer op buitenlandse inmenging in onze democratie', zei senator James Paterson, van dezelfde partij als Morrison.

Gecensureerd

WeChat is in China de dominante app voor het versturen van berichten. Morrison maakte het account in 2019 aan om makkelijker contact te kunnen leggen met de Chinese gemeenschap in Australië. WeChat is eigendom van het Chinese technologiebedrijf Tencent en wordt geregeld gecensureerd door de Chinese autoriteiten.

Het account van Morrison lijkt te zijn vervangen door een account met de naam Australian Chinese new life. Die naam werd in oktober vorig jaar geregistreerd, maar uit de accountgeschiedenis zou blijken dat het om Morrisons account gaat. 'Wat de Chinese overheid gedaan heeft door het account van de minister-president af te sluiten, komt in feite neer op buitenlandse inmenging in onze democratie', zei senator James Paterson, van dezelfde partij als Morrison.WeChat is in China de dominante app voor het versturen van berichten. Morrison maakte het account in 2019 aan om makkelijker contact te kunnen leggen met de Chinese gemeenschap in Australië. WeChat is eigendom van het Chinese technologiebedrijf Tencent en wordt geregeld gecensureerd door de Chinese autoriteiten.