De juwelenlijn van de start-up Cuff - er zijn armbanden, halskettingen en sleutelhangers voor zowel mannen als vrouwen voorhanden - doet dienst als een soort notificatiesysteem waarmee je familie en vrienden kunt laten weten dat je hen nodig hebt.

In elk juweeltje zit een kleine sensor, de CuffLinc. Die kan via Bluetooth verbinding maken met een app op je smartphone. In deze app kan je instellen naar welke contactpersonen je alerts wilt versturen.

Het verzenden van een notificatie doe je door in je sieraad te knijpen. Is de ontvanger een Cuff-drager, dan begint zijn sieraad bij een alert te trillen. Heeft hij zelf geen exemplaar, dan krijgt hij een pushbericht op zijn smartphone dat voorzien is van belangrijke informatie zoals de locatie van de verzender.

De Cuff-app houdt ook medische informatie over de gebruiker bij, zoals diens bloedgroep of gezondheidstoestand. In een latere fase zullen er ook andere functies toegevoegd worden, zoals stembesturing en het bedienen van je muziekbibliotheek.

De prijzen voor de sieraden variëren tussen 35 dollar en 125 dollar. Ze kunnen vanaf nu besteld worden en zullen vanaf het najaar geleverd worden. Cuff wil zijn technologie ook ter beschikking stellen van andere fabrikanten.

De juwelenlijn van de start-up Cuff - er zijn armbanden, halskettingen en sleutelhangers voor zowel mannen als vrouwen voorhanden - doet dienst als een soort notificatiesysteem waarmee je familie en vrienden kunt laten weten dat je hen nodig hebt. In elk juweeltje zit een kleine sensor, de CuffLinc. Die kan via Bluetooth verbinding maken met een app op je smartphone. In deze app kan je instellen naar welke contactpersonen je alerts wilt versturen. Het verzenden van een notificatie doe je door in je sieraad te knijpen. Is de ontvanger een Cuff-drager, dan begint zijn sieraad bij een alert te trillen. Heeft hij zelf geen exemplaar, dan krijgt hij een pushbericht op zijn smartphone dat voorzien is van belangrijke informatie zoals de locatie van de verzender. De Cuff-app houdt ook medische informatie over de gebruiker bij, zoals diens bloedgroep of gezondheidstoestand. In een latere fase zullen er ook andere functies toegevoegd worden, zoals stembesturing en het bedienen van je muziekbibliotheek. De prijzen voor de sieraden variëren tussen 35 dollar en 125 dollar. Ze kunnen vanaf nu besteld worden en zullen vanaf het najaar geleverd worden. Cuff wil zijn technologie ook ter beschikking stellen van andere fabrikanten.