Opnieuw heeft een werknemer van France Telecom zelfmoord gepleegd, zo heeft de directie van de groep bekendgemaakt. Het gaat om de 25ste wanhoopsdaad in 19 maanden bij het bedrijf.

De golf van zelfmoorden wordt gelinkt aan de sociale malaise bij het bedrijf. De 48-jarige ingenieur, woonachtig in Lannion in het westelijke departement Bretagne, stond sinds een maand op ziekteverlof. Hij hing zich donderdag op in zijn woning, zo verduidelijkte de directie.

Dinsdag nog probeerde een 54-jarige werknemer zich te verhangen in Marseille. Hij werd ternauwernood gered door de hulpdiensten. De vorige zelfmoord dateert van eind september. Een 51-jarige man sprong toen van een viaduct in de buurt van Annecy.

In een reactie had de groep zijn nummer twee, Louis-Pierre Wenes, vervangen door Stéphane Richard. Wenes had sinds 2006 de leiding over de operaties in Frankrijk en de transformatie van de groep. Woensdag nog had de nieuwe nummer twee toegegeven dat het bedrijf misschien te ver is gegaan in de controle van de werknemers.

Bron: Belga/AFP

Opnieuw heeft een werknemer van France Telecom zelfmoord gepleegd, zo heeft de directie van de groep bekendgemaakt. Het gaat om de 25ste wanhoopsdaad in 19 maanden bij het bedrijf. De golf van zelfmoorden wordt gelinkt aan de sociale malaise bij het bedrijf. De 48-jarige ingenieur, woonachtig in Lannion in het westelijke departement Bretagne, stond sinds een maand op ziekteverlof. Hij hing zich donderdag op in zijn woning, zo verduidelijkte de directie. Dinsdag nog probeerde een 54-jarige werknemer zich te verhangen in Marseille. Hij werd ternauwernood gered door de hulpdiensten. De vorige zelfmoord dateert van eind september. Een 51-jarige man sprong toen van een viaduct in de buurt van Annecy. In een reactie had de groep zijn nummer twee, Louis-Pierre Wenes, vervangen door Stéphane Richard. Wenes had sinds 2006 de leiding over de operaties in Frankrijk en de transformatie van de groep. Woensdag nog had de nieuwe nummer twee toegegeven dat het bedrijf misschien te ver is gegaan in de controle van de werknemers. Bron: Belga/AFP