In het Oost-Vlaamse Ninove heeft de lokale politie twee mannen opgepakt omdat ze met een laptop aan het surfen waren op het draadloos netwerk van een nietsvermoedende internetgebruiker.

De mannen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor hacking, meldt het parket van Dendermonde. Het is in het arrondissement Dendermonde niet de eerste keer dat de praktijk, bekend als wifi-liften, tot een vervolging voor de rechtbank leidt.

De verdachten, 35 en 28 jaar oud, werden woensdag betrapt toen ze met hun voertuig geparkeerd stonden voor de woning van het slachtoffer aan de Oude Kaai in Ninove. Ze waren met hun laptop op het internet aan het surfen via het draadloos netwerk van de bewoner. De twee mannen, die ook in Ninove wonen, werden opgepakt en verhoord. Ze erkenden de feiten maar zagen er geen graten in, zegt het parket.

Het is niet duidelijk of het draadloos netwerk van de benadeelde persoon beveiligd was. De mannen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor een inbreuk van hacking, omdat ze zich op onregelmatige manier toegang hadden verschaft tot het informaticasysteem van een derde.

Vorig jaar moest een 22-jarige man uit Sint-Gillis-Waas zich voor gelijkaardige feiten voor de correctionele rechtbank verantwoorden. De jongeman riskeerde een jaar celstraf maar kreeg toen opschorting van strafuitvoering.

Een van de twee mannen is ondertussen effectief aangehouden voor hacking en heling. De laptop bleek gestolen, meldt het parket van Dendermonde. De andere man werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld.

Bron: Belga

In het Oost-Vlaamse Ninove heeft de lokale politie twee mannen opgepakt omdat ze met een laptop aan het surfen waren op het draadloos netwerk van een nietsvermoedende internetgebruiker. De mannen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor hacking, meldt het parket van Dendermonde. Het is in het arrondissement Dendermonde niet de eerste keer dat de praktijk, bekend als wifi-liften, tot een vervolging voor de rechtbank leidt. De verdachten, 35 en 28 jaar oud, werden woensdag betrapt toen ze met hun voertuig geparkeerd stonden voor de woning van het slachtoffer aan de Oude Kaai in Ninove. Ze waren met hun laptop op het internet aan het surfen via het draadloos netwerk van de bewoner. De twee mannen, die ook in Ninove wonen, werden opgepakt en verhoord. Ze erkenden de feiten maar zagen er geen graten in, zegt het parket. Het is niet duidelijk of het draadloos netwerk van de benadeelde persoon beveiligd was. De mannen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor een inbreuk van hacking, omdat ze zich op onregelmatige manier toegang hadden verschaft tot het informaticasysteem van een derde. Vorig jaar moest een 22-jarige man uit Sint-Gillis-Waas zich voor gelijkaardige feiten voor de correctionele rechtbank verantwoorden. De jongeman riskeerde een jaar celstraf maar kreeg toen opschorting van strafuitvoering. Een van de twee mannen is ondertussen effectief aangehouden voor hacking en heling. De laptop bleek gestolen, meldt het parket van Dendermonde. De andere man werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld. Bron: Belga