Een Russische weersatelliet maakte een foto van de Aarde in de hoogste resolutie die tot nu toe van de planeet werd gemaakt.

Eerder dit jaar maakte de NASA al een update van de iconische Blue Marble-foto van de Aarde. De nieuwe foto was opgebouwd uit verschillende digitale opnamen en was 64 megapixel groot.

De Russische weersatelliet Elektro-L No.1, die in 2011 werd gelanceerd, maakte een veel gedetailleerdere foto van de aarde en dat met slechts één opname die de volledige planeet in beeld neemt. De foto is 121 megapixel groot. De weersatelliet maakt elke dertig minuten een volledig beeld van de aarde op zijn locatie bijna 36.000 kilometer boven de Indische Oceaan.

Je kan de foto in groot formaat bestuderen via deze link. De kleuren van de aarde zien er in vergelijking met de foto's van de NASA anders uit omdat de weersatelliet gegevens combineert van één infrarode en drie zichtbare golflengten van licht. Door het gebruik van infrarood heeft de vegetatie op het beeld een roestbruine kleur. Je kan ook een timelapsevideo bekijken die samengesteld werd met foto's die de Elektro-L No.1 satelliet maakte.

Een Russische weersatelliet maakte een foto van de Aarde in de hoogste resolutie die tot nu toe van de planeet werd gemaakt. Eerder dit jaar maakte de NASA al een update van de iconische Blue Marble-foto van de Aarde. De nieuwe foto was opgebouwd uit verschillende digitale opnamen en was 64 megapixel groot. De Russische weersatelliet Elektro-L No.1, die in 2011 werd gelanceerd, maakte een veel gedetailleerdere foto van de aarde en dat met slechts één opname die de volledige planeet in beeld neemt. De foto is 121 megapixel groot. De weersatelliet maakt elke dertig minuten een volledig beeld van de aarde op zijn locatie bijna 36.000 kilometer boven de Indische Oceaan. Je kan de foto in groot formaat bestuderen via deze link. De kleuren van de aarde zien er in vergelijking met de foto's van de NASA anders uit omdat de weersatelliet gegevens combineert van één infrarode en drie zichtbare golflengten van licht. Door het gebruik van infrarood heeft de vegetatie op het beeld een roestbruine kleur. Je kan ook een timelapsevideo bekijken die samengesteld werd met foto's die de Elektro-L No.1 satelliet maakte.