Ruim 3 op de 4 kmo's heeft helemaal geen plannen om een bi-oplossing in de cloud te implementeren.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Lessius Hogeschool Mechelen. Amper 13 procent overweegt dat wel in de toekomst: dat is ongeveer evenveel als het percentage kmo's dat zegt dat in hun bedrijf reeds zo'n 'bi in de cloud' oplossing bestaat. Gevraagd naar hun redenen om bi in de cloud te overwegen of te implementeren, blijken voornamelijk de meetbare bedrijfsprestaties, de bedrijfsfocus, de capaciteit op aanvraag en de mogelijkheid om betere en snelle analyses te maken en efficiënter te werken de topantwoorden. Als voornaamste belemmeringen, komen steevast onderwerpen naar boven als security en de integratie met bestaande it-systemen of vragen rond de flexibiliteit van de oplossingen.

Het onderzoek brengt overigens aan het licht dat de meeste kmo's een mix van rapportagetools gebruiken. Excel is daarbij nog steeds razendpopulair: 90% gebruikt het pakket voor minstens een kwart van de rapportagetaken. 13% van de kmo's gebruikt alléén maar Excel voor de rapportage. Hoe meer er met Excel gewerkt wordt, hoe meer data manueel moet worden ingevoerd, én hoe meer twijfels er daardoor zijn over de betrouwbaarheid van de rapporten.

Ruim 3 op de 4 kmo's heeft helemaal geen plannen om een bi-oplossing in de cloud te implementeren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Lessius Hogeschool Mechelen. Amper 13 procent overweegt dat wel in de toekomst: dat is ongeveer evenveel als het percentage kmo's dat zegt dat in hun bedrijf reeds zo'n 'bi in de cloud' oplossing bestaat. Gevraagd naar hun redenen om bi in de cloud te overwegen of te implementeren, blijken voornamelijk de meetbare bedrijfsprestaties, de bedrijfsfocus, de capaciteit op aanvraag en de mogelijkheid om betere en snelle analyses te maken en efficiënter te werken de topantwoorden. Als voornaamste belemmeringen, komen steevast onderwerpen naar boven als security en de integratie met bestaande it-systemen of vragen rond de flexibiliteit van de oplossingen. Het onderzoek brengt overigens aan het licht dat de meeste kmo's een mix van rapportagetools gebruiken. Excel is daarbij nog steeds razendpopulair: 90% gebruikt het pakket voor minstens een kwart van de rapportagetaken. 13% van de kmo's gebruikt alléén maar Excel voor de rapportage. Hoe meer er met Excel gewerkt wordt, hoe meer data manueel moet worden ingevoerd, én hoe meer twijfels er daardoor zijn over de betrouwbaarheid van de rapporten.