Voorlopig krijgt het Belgische ict-platform voor banken, dat werd opgezet door BTR Services, KBC ICT, Vasco en Oracle, moeilijk voet aan de grond. Dat vertelt Luc Vandergoten, general manager van BTR Services. "We hebben tot nog toe één offerte uitgeschreven, zonder resultaat."

Voor dat platform tekenden de deelnemende partijen vorig jaar tijdens de economische missie in India onder leiding van Prins Filip een principeakkoord. De bedoeling was dat via dat ict-aanbod grote buitenlandse banken en kleinere Belgische spelers op een goedkope, flexibele manier in ons land activiteiten zouden kunnen opstarten. "We rekenden vooral op Chinese banken", zegt Vandergoten. "Maar die hebben gewoon 18 mainframes in Peking staan en werken zo louter voor Chinezen die in België wonen. Zij hebben geen nood aan een lokale backoffice."

Vandergoten gelooft niettemin nog steeds dat het een kwestie van tijd is voor de vraag op gang komt. "Je merkt dat banken almaar meer uitbesteden, met name de ict, om concurrentieel te kunnen blijven." Enige twijfel heerst wel na de wissel aan de top bij KBC ICT. "Ik heb voorlopig nog niets gehoord van de nieuwe leiding aldaar..."

Voorlopig krijgt het Belgische ict-platform voor banken, dat werd opgezet door BTR Services, KBC ICT, Vasco en Oracle, moeilijk voet aan de grond. Dat vertelt Luc Vandergoten, general manager van BTR Services. "We hebben tot nog toe één offerte uitgeschreven, zonder resultaat." Voor dat platform tekenden de deelnemende partijen vorig jaar tijdens de economische missie in India onder leiding van Prins Filip een principeakkoord. De bedoeling was dat via dat ict-aanbod grote buitenlandse banken en kleinere Belgische spelers op een goedkope, flexibele manier in ons land activiteiten zouden kunnen opstarten. "We rekenden vooral op Chinese banken", zegt Vandergoten. "Maar die hebben gewoon 18 mainframes in Peking staan en werken zo louter voor Chinezen die in België wonen. Zij hebben geen nood aan een lokale backoffice." Vandergoten gelooft niettemin nog steeds dat het een kwestie van tijd is voor de vraag op gang komt. "Je merkt dat banken almaar meer uitbesteden, met name de ict, om concurrentieel te kunnen blijven." Enige twijfel heerst wel na de wissel aan de top bij KBC ICT. "Ik heb voorlopig nog niets gehoord van de nieuwe leiding aldaar..."