Welgeteld 12 vragen, dat was de slotsom van het eerste 'Twitter-spreekuur' van de Mechelse politie. Ondanks die beperkte interesse heerst daar tevredenheid over het experiment.

De voorbije week had de Mechelse lokale politie veel aandacht gekregen voor een initiatief dat maandagavond tussen 18u en 19u op het programma stond: een 'Twitter'-spreekuur. Twitteraars konden zo aan @PolitieMechelen alle mogelijke vragen stellen aan 2 commissarissen en 8 experts.

Het initiatief lokte uiteindelijk 12 vragen (van het type "Als je mistlichten vooraan branden (en er is mist) ben je dan verplicht dimlichten aan te steken of niet?) waarop maximum vijf minuten later een antwoord kwam. Hoewel vandaag hier en daar het woord 'flop' in de mond wordt genomen - wegens de beperkte respons - klinkt er in verschillende kranten toch enige tevredenheid bij de Mechelse politie. "We zijn constant bezig geweest", klinkt het daar. En "als we één iemand hebben kunnen helpen, zijn we al geslaagd in ons opzet".

Ook wordt onderstreept dat het in de eerste plaats de bedoeling was om het voortouw te nemen in het gebruik van sociale media. "En dat is duidelijk gelukt", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Een tweede Twitter-spreekuur volgt op 19 december. Benieuwd of de Mechelse en bij uitbreiding Belgische Twitter-gemeenschap dan wel massaal van de partij zal zijn.

Welgeteld 12 vragen, dat was de slotsom van het eerste 'Twitter-spreekuur' van de Mechelse politie. Ondanks die beperkte interesse heerst daar tevredenheid over het experiment. De voorbije week had de Mechelse lokale politie veel aandacht gekregen voor een initiatief dat maandagavond tussen 18u en 19u op het programma stond: een 'Twitter'-spreekuur. Twitteraars konden zo aan @PolitieMechelen alle mogelijke vragen stellen aan 2 commissarissen en 8 experts. Het initiatief lokte uiteindelijk 12 vragen (van het type "Als je mistlichten vooraan branden (en er is mist) ben je dan verplicht dimlichten aan te steken of niet?) waarop maximum vijf minuten later een antwoord kwam. Hoewel vandaag hier en daar het woord 'flop' in de mond wordt genomen - wegens de beperkte respons - klinkt er in verschillende kranten toch enige tevredenheid bij de Mechelse politie. "We zijn constant bezig geweest", klinkt het daar. En "als we één iemand hebben kunnen helpen, zijn we al geslaagd in ons opzet". Ook wordt onderstreept dat het in de eerste plaats de bedoeling was om het voortouw te nemen in het gebruik van sociale media. "En dat is duidelijk gelukt", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Een tweede Twitter-spreekuur volgt op 19 december. Benieuwd of de Mechelse en bij uitbreiding Belgische Twitter-gemeenschap dan wel massaal van de partij zal zijn.