Een uitgebreid interview met de oprichter van Kaspersky Lab was helaas niet aan de orde, maar de immer enthousiaste topman wou ons in de wandelgangen wel vertellen waar hij zelf mee belt. "Smartphone? Ik heb een Sony, maar het is helemaal geen smartphone", weet hij ons te vertellen.

Geen onlogische keuze, als topman van een Russisch beveiligingsbedrijf dat wereldwijd actief is is ook hij ongetwijfeld een doelwit van cybercriminelen of spionage. Iemands digitaal leven, van Twitter- en Facebookaccounts tot email en bedrijfsgevoelige data, is doorgaans terug te vinden op de smartphone. Maar met een zogenaamde dump phone, een klassieke gsm, is dat niet het geval.

In de volgende gedrukte versie van Data News (verkrijgbaar vanaf 18 maart) lees je meer over de Security Analyst Summit, met onder meer advies over het beveiligen van industriële apparatuur en we leren hoe spionnen hun tanden zetten in securityresearchers.

Een uitgebreid interview met de oprichter van Kaspersky Lab was helaas niet aan de orde, maar de immer enthousiaste topman wou ons in de wandelgangen wel vertellen waar hij zelf mee belt. "Smartphone? Ik heb een Sony, maar het is helemaal geen smartphone", weet hij ons te vertellen.Geen onlogische keuze, als topman van een Russisch beveiligingsbedrijf dat wereldwijd actief is is ook hij ongetwijfeld een doelwit van cybercriminelen of spionage. Iemands digitaal leven, van Twitter- en Facebookaccounts tot email en bedrijfsgevoelige data, is doorgaans terug te vinden op de smartphone. Maar met een zogenaamde dump phone, een klassieke gsm, is dat niet het geval.In de volgende gedrukte versie van Data News (verkrijgbaar vanaf 18 maart) lees je meer over de Security Analyst Summit, met onder meer advies over het beveiligen van industriële apparatuur en we leren hoe spionnen hun tanden zetten in securityresearchers.