Volgens de Amerikaanse onderzoeksbureaus Gartner en IDC is de pc-verkoop in het derde trimester van dit jaar - wederom - fors gedaald.

In totaal gingen er volgens Gartner 80,3 miljoen pc's over de toonbank, een daling van 8,6 procent op jaarbasis. IDC houdt het op een daling met 7,6 procent tot 81,6 miljoen stuks.

Het is al het zesde opeenvolgende trimester dat de verkoop van pc's achteruitboeren. In het eerste en tweede trimester van dit jaar ging het al om een daling van meer dan tien procent.

Het derde trimester is traditioneel beter voor de pc's,, onder meer door de start van het nieuwe schooljaar, zo luidt het nog. (Belga/MI)

Volgens de Amerikaanse onderzoeksbureaus Gartner en IDC is de pc-verkoop in het derde trimester van dit jaar - wederom - fors gedaald. In totaal gingen er volgens Gartner 80,3 miljoen pc's over de toonbank, een daling van 8,6 procent op jaarbasis. IDC houdt het op een daling met 7,6 procent tot 81,6 miljoen stuks. Het is al het zesde opeenvolgende trimester dat de verkoop van pc's achteruitboeren. In het eerste en tweede trimester van dit jaar ging het al om een daling van meer dan tien procent. Het derde trimester is traditioneel beter voor de pc's,, onder meer door de start van het nieuwe schooljaar, zo luidt het nog. (Belga/MI)