De storing begon gisteravond rond half twaalf Belgische tijd. Gebruikers konden plots geen berichten meer posten op het platform. De internationale storingswebsite Downdetector.com ontving tienduizenden meldingen van het probleem.

Volgens de woordvoerder van Twitter is er geen bewijs dat de dienst gehackt werd. Het microblogplatform ligt onder vuur van de Republikeinen in de Verenigde Staten, omdat Twitter woensdag besloot de circulatie van een omstreden artikel van de rechtse tabloid The New York Post te beperken. Dat artikel, waarin de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon worden bekritiseerd, zou gebaseerd zijn op 'gehackt materiaal', wat in strijd is met de huisregels van het socialemediakanaal.

De storing begon gisteravond rond half twaalf Belgische tijd. Gebruikers konden plots geen berichten meer posten op het platform. De internationale storingswebsite Downdetector.com ontving tienduizenden meldingen van het probleem.Volgens de woordvoerder van Twitter is er geen bewijs dat de dienst gehackt werd. Het microblogplatform ligt onder vuur van de Republikeinen in de Verenigde Staten, omdat Twitter woensdag besloot de circulatie van een omstreden artikel van de rechtse tabloid The New York Post te beperken. Dat artikel, waarin de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon worden bekritiseerd, zou gebaseerd zijn op 'gehackt materiaal', wat in strijd is met de huisregels van het socialemediakanaal.