Werkgevers blokkeren almaar vaker de toegang tot sociale netwerksites. Websites over wapens worden zelfs minder frequent geblokkeerd.

Een en ander blijkt uit een onderzoek van websecurityspecialist ScanSafe onder z'n eigen klanten. Het bedrijf maakt gewag van een stijging van 20 procent in het aantal klanten dat het voorbije halfjaar sociale netwerksites blokkeerde.

Momenteel blokkeert - als het klantenbestand van ScanSafe te veralgemenen valt - 76 procent van de bedrijven sociale netwerken. Dat terwijl slechts 75 procent onder meer website over wapens blokkeert. Ook sites over alcohol (64 procent), webmail (58 procent) en online shoppingsites (52 procent) worden vaak geblokkeerd door bedrijven. Verrassend genoeg valt dat bij online bankieren (47 procent) nogal mee.

De grootste groei in blokkeringen viel te noteren bij reizen (+28 procent blokkerende bedrijven) en restaurants en cafés (+27 procent).

ScanSafe legt de beslissing van bedrijven om websites af te blokken uit als een gevolg van de crisis en neemt duidelijk de argumenten van de werkgevers over: "In deze economische situatie zijn productieve werknemers belangrijker dan ooit en bedrijven verwachten vaak van hun werknemers dat ze harder werken voor minder. Toegang beperken tot niet-werkgerelateerde sites kan een manier zijn om deze erg noodzakelijke productiviteit aan te moedigen", klinkt het. Of nog: "Sociale netwerksites kunnen bedrijven blootstellen aan malware, en als ze niet gebruikt worden voor businessdoeleinden kan het de productiviteit en bandbreedte aantasten."

Werkgevers blokkeren almaar vaker de toegang tot sociale netwerksites. Websites over wapens worden zelfs minder frequent geblokkeerd. Een en ander blijkt uit een onderzoek van websecurityspecialist ScanSafe onder z'n eigen klanten. Het bedrijf maakt gewag van een stijging van 20 procent in het aantal klanten dat het voorbije halfjaar sociale netwerksites blokkeerde. Momenteel blokkeert - als het klantenbestand van ScanSafe te veralgemenen valt - 76 procent van de bedrijven sociale netwerken. Dat terwijl slechts 75 procent onder meer website over wapens blokkeert. Ook sites over alcohol (64 procent), webmail (58 procent) en online shoppingsites (52 procent) worden vaak geblokkeerd door bedrijven. Verrassend genoeg valt dat bij online bankieren (47 procent) nogal mee. De grootste groei in blokkeringen viel te noteren bij reizen (+28 procent blokkerende bedrijven) en restaurants en cafés (+27 procent). ScanSafe legt de beslissing van bedrijven om websites af te blokken uit als een gevolg van de crisis en neemt duidelijk de argumenten van de werkgevers over: "In deze economische situatie zijn productieve werknemers belangrijker dan ooit en bedrijven verwachten vaak van hun werknemers dat ze harder werken voor minder. Toegang beperken tot niet-werkgerelateerde sites kan een manier zijn om deze erg noodzakelijke productiviteit aan te moedigen", klinkt het. Of nog: "Sociale netwerksites kunnen bedrijven blootstellen aan malware, en als ze niet gebruikt worden voor businessdoeleinden kan het de productiviteit en bandbreedte aantasten."