De aanhouding volgde op een aangifte van zijn werkgever. Siemens bevestigt dat het een van zijn werknemers betreft, maar benadrukt dat het onderzoek zich richt op de werknemer en niet op het bedrijf.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) meldde vrijdag de aanhouding van de 65-jarige man op een station in de regio Twente. Hij wordt verdacht van bedrijfsspionage en schending van octrooirechten. De man stond op het punt naar China te reizen, aldus het OM. Daar zou hij beschermde technische informatie tegen betaling aan een Chinese concurrent hebben willen overdragen.

De aanhouding volgde op een aangifte van zijn werkgever. Siemens bevestigt dat het een van zijn werknemers betreft, maar benadrukt dat het onderzoek zich richt op de werknemer en niet op het bedrijf.Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) meldde vrijdag de aanhouding van de 65-jarige man op een station in de regio Twente. Hij wordt verdacht van bedrijfsspionage en schending van octrooirechten. De man stond op het punt naar China te reizen, aldus het OM. Daar zou hij beschermde technische informatie tegen betaling aan een Chinese concurrent hebben willen overdragen.