Sitel, dat eerder al meldde zijn callcenter in Geel te zullen sluiten, heeft op de ondernemingsraad aangekondigd dat het wil overgaan tot een collectief ontslag voor de medewerkers in Geel.

Volgens het bedrijf zou het ontslag nog voor het einde van het jaar kunnen plaatsvinden. "Ondanks al onze inspanningen, zijn we niet in staat om de site in Geel leefbaar te maken voor de toekomst. We opteren nog steeds om alle onze medewerkers te integreren in onze sites van Diegem en Eindhoven en dit blijft onze eerste prioriteit", zegt regionaal directeur Hilde Verdoodt van Sitel.

Volgens de onderneming heeft een aantal medewerkers al laten weten dat ze een overplaatsing naar Eindhoven en Diegem wel overwegen. "Omdat de directie beseft dat niet iedereen een overplaatsing als mogelijkheid ziet, heeft ze vandaag de procedure voor collectief ontslag officieel opgestart", luidt het. "Sitel België zal in de komende weken samen met haar sociale partners overleggen om te kijken wat de eventuele begeleidingsmaatregelen kunnen zijn voor het personeel."

In Geel werken 116 mensen. Het callcenter werkt onder meer voor Telenet.

Bron: Belga

Sitel, dat eerder al meldde zijn callcenter in Geel te zullen sluiten, heeft op de ondernemingsraad aangekondigd dat het wil overgaan tot een collectief ontslag voor de medewerkers in Geel. Volgens het bedrijf zou het ontslag nog voor het einde van het jaar kunnen plaatsvinden. "Ondanks al onze inspanningen, zijn we niet in staat om de site in Geel leefbaar te maken voor de toekomst. We opteren nog steeds om alle onze medewerkers te integreren in onze sites van Diegem en Eindhoven en dit blijft onze eerste prioriteit", zegt regionaal directeur Hilde Verdoodt van Sitel. Volgens de onderneming heeft een aantal medewerkers al laten weten dat ze een overplaatsing naar Eindhoven en Diegem wel overwegen. "Omdat de directie beseft dat niet iedereen een overplaatsing als mogelijkheid ziet, heeft ze vandaag de procedure voor collectief ontslag officieel opgestart", luidt het. "Sitel België zal in de komende weken samen met haar sociale partners overleggen om te kijken wat de eventuele begeleidingsmaatregelen kunnen zijn voor het personeel." In Geel werken 116 mensen. Het callcenter werkt onder meer voor Telenet. Bron: Belga