Amazon zou van plan zijn om een eigen smartphone uit te brengen die Apple en Google het leven zuur kan maken. Dat meldt Bloomberg.

Bloomberg meent op basis van twee anonieme bronnen te weten dat Amazon aan een eigen smartphone werkt. Volgens één van die twee bronnen werkt het Amerikaanse bedrijf daarvoor samen met Foxconn - voornamelijk bekend als de Chinese leverancier van Apple. Amazon zou momenteel trachten om patenten rond draadloze technologie in handen te krijgen, om zich alvast te wapenen tegen eventuele patentenclaims van andere fabrikanten.

Met een eigen smartphone zou Amazon naast de huidige-readers en tablets (denk aan de Kindle Fire) ook goedkopere hardware hebben waarlangs het e-boeken, muziek en films kan slijten - daar waar het bedrijf zijn winstmarges haalt.

In november vorig jaar beweerde een analist van Citigroup ook al dat Amazon plannen had om een smartphone uit te brengen. Amazon wou alvast niet reageren op het gerucht. Ondertussen vernam technologieblog Tweakers.net trouwens wel van verschillende bronnen dat Amazon vermoedelijk in september in Nederland een webwinkel opent. Dat is ook interessant nieuws voor Belgen die Nederlandstalige content willen kopen.

Amazon zou van plan zijn om een eigen smartphone uit te brengen die Apple en Google het leven zuur kan maken. Dat meldt Bloomberg. Bloomberg meent op basis van twee anonieme bronnen te weten dat Amazon aan een eigen smartphone werkt. Volgens één van die twee bronnen werkt het Amerikaanse bedrijf daarvoor samen met Foxconn - voornamelijk bekend als de Chinese leverancier van Apple. Amazon zou momenteel trachten om patenten rond draadloze technologie in handen te krijgen, om zich alvast te wapenen tegen eventuele patentenclaims van andere fabrikanten. Met een eigen smartphone zou Amazon naast de huidige-readers en tablets (denk aan de Kindle Fire) ook goedkopere hardware hebben waarlangs het e-boeken, muziek en films kan slijten - daar waar het bedrijf zijn winstmarges haalt. In november vorig jaar beweerde een analist van Citigroup ook al dat Amazon plannen had om een smartphone uit te brengen. Amazon wou alvast niet reageren op het gerucht. Ondertussen vernam technologieblog Tweakers.net trouwens wel van verschillende bronnen dat Amazon vermoedelijk in september in Nederland een webwinkel opent. Dat is ook interessant nieuws voor Belgen die Nederlandstalige content willen kopen.