Als we een enquête van Symantec mogen geloven die deze zomer afgenomen werd bij 5.300 bedrijven in 38 landen, is ongeveer de helft van de informatici nog niet klaar om de stap te zetten naar de cloud. Iets minder dan 20 procent zegt net heel erg goed voorbereid te zijn.

Bedrijven die ervoor kiezen om naar de cloud te migreren, blijken zich massaal te richten op resellers die toegevoegde waarde bieden, consultants of dienstenleveranciers. Nog volgens de studie heeft iets minder dan 20% van de bedrijven reeds een of andere cloudoplossing geïmplementeerd gaande van privé-infrastructuur, over publieke en hybride clouds tot software. Nog eens 20% zegt momenteel in de uitrolfase te zitten, terwijl 2/3de van de respondenten zegt met de analyse of eerste testen bezig te zijn of geen cloudproject op het oog heeft.

88% van de bedrijven hoopt via de cloud meer 'agile' te kunnen werken, maar slechts 47% vindt dat dat doel ook effectief gehaald werd. Diezelfde desillusie geldt voor het verbeteren van 'disaster recovery', het terugdringen van de operationele kosten (opex) of het verhogen van de it-efficiëntie.

Opmerkelijk tot slot is nog dat een grote meerderheid van de bedrijven vindt dat de cloud geen impact heeft op de security, maar aan de andere kant wél zegt dat de cloud een waaier aan potentiële risico's met zich meebrengt als malware, piraterij, of datalekken.

Lees meer in ons clouddossier in Data News.

Als we een enquête van Symantec mogen geloven die deze zomer afgenomen werd bij 5.300 bedrijven in 38 landen, is ongeveer de helft van de informatici nog niet klaar om de stap te zetten naar de cloud. Iets minder dan 20 procent zegt net heel erg goed voorbereid te zijn. Bedrijven die ervoor kiezen om naar de cloud te migreren, blijken zich massaal te richten op resellers die toegevoegde waarde bieden, consultants of dienstenleveranciers. Nog volgens de studie heeft iets minder dan 20% van de bedrijven reeds een of andere cloudoplossing geïmplementeerd gaande van privé-infrastructuur, over publieke en hybride clouds tot software. Nog eens 20% zegt momenteel in de uitrolfase te zitten, terwijl 2/3de van de respondenten zegt met de analyse of eerste testen bezig te zijn of geen cloudproject op het oog heeft. 88% van de bedrijven hoopt via de cloud meer 'agile' te kunnen werken, maar slechts 47% vindt dat dat doel ook effectief gehaald werd. Diezelfde desillusie geldt voor het verbeteren van 'disaster recovery', het terugdringen van de operationele kosten (opex) of het verhogen van de it-efficiëntie. Opmerkelijk tot slot is nog dat een grote meerderheid van de bedrijven vindt dat de cloud geen impact heeft op de security, maar aan de andere kant wél zegt dat de cloud een waaier aan potentiële risico's met zich meebrengt als malware, piraterij, of datalekken. Lees meer in ons clouddossier in Data News.