Wetenschappers van het Bristol Robotics Laboratory hebben stroom kunnen opwekken door menselijke urine door micro-organismen te laten sijpelen.

Daarmee hebben ze een Samsung-telefoon opgeladen. "Het ultieme afvalmiddel als energiebron gebruiken is zo eco als maar kan", aldus één van de onderzoekers.

Met de opgewekte energie kon één kort telefoongesprek gevoerd worden. Maar volgens de onderzoekers "zijn de mogelijkheden legio. Het concept blijkt te werken. Nu is het zaak om het verder uit te werken en te verfijnen."

Wetenschappers van het Bristol Robotics Laboratory hebben stroom kunnen opwekken door menselijke urine door micro-organismen te laten sijpelen.Daarmee hebben ze een Samsung-telefoon opgeladen. "Het ultieme afvalmiddel als energiebron gebruiken is zo eco als maar kan", aldus één van de onderzoekers. Met de opgewekte energie kon één kort telefoongesprek gevoerd worden. Maar volgens de onderzoekers "zijn de mogelijkheden legio. Het concept blijkt te werken. Nu is het zaak om het verder uit te werken en te verfijnen."