'Ieder kind moet ICT-vaardig zijn. En dan gaat het om meer dan kunnen omgaan met een computer. Onze jongeren zouden op school echt moeten leren om computationeel, probleemoplossend te denken', zeggen Giovanni Samaey en Jacques Van Remortel in een opiniestuk voor De Standaard.

De wetenschappers gaan er ook van uit dat diepgaande ICT-kennis de jongeren zal wapenen voor maatschappelijke en ethische discussies rond technologie.

Vandaag zijn er alleen in het basisonderwijs en de eerste graad secundair specifieke ICT-eindtermen. Maar die slaan veeleer op digitale geletterdheid, leren omgaan met software. Alleen in het tso is ICT een volwaardig vak.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil de vraag meenemen in het debat over de eindtermen, dat in de herfst begint.

(Belga/MI)

'Ieder kind moet ICT-vaardig zijn. En dan gaat het om meer dan kunnen omgaan met een computer. Onze jongeren zouden op school echt moeten leren om computationeel, probleemoplossend te denken', zeggen Giovanni Samaey en Jacques Van Remortel in een opiniestuk voor De Standaard. De wetenschappers gaan er ook van uit dat diepgaande ICT-kennis de jongeren zal wapenen voor maatschappelijke en ethische discussies rond technologie. Vandaag zijn er alleen in het basisonderwijs en de eerste graad secundair specifieke ICT-eindtermen. Maar die slaan veeleer op digitale geletterdheid, leren omgaan met software. Alleen in het tso is ICT een volwaardig vak. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil de vraag meenemen in het debat over de eindtermen, dat in de herfst begint.(Belga/MI)