De consumentenorganisatie vindt dat elke consument zelf zou moeten kunnen beslissen over hoe zijn of haar persoonsgegevens worden gebruikt. Het gewijzigde beleid werd eerder al bekritiseerd door de Europese Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager en door de Duitse mededingingsautoriteit.

In een reactie zegt WhatsApp dat zijn privacybeleid en -voorwaarden de wet respecteren en gebruikers duidelijk en eenvoudig uitleggen hoe de dienst werkt, en hen de mogelijkheid geven te kiezen hoe gegevens worden gebruikt.

De consumentenorganisatie vindt dat elke consument zelf zou moeten kunnen beslissen over hoe zijn of haar persoonsgegevens worden gebruikt. Het gewijzigde beleid werd eerder al bekritiseerd door de Europese Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager en door de Duitse mededingingsautoriteit. In een reactie zegt WhatsApp dat zijn privacybeleid en -voorwaarden de wet respecteren en gebruikers duidelijk en eenvoudig uitleggen hoe de dienst werkt, en hen de mogelijkheid geven te kiezen hoe gegevens worden gebruikt.