Dat ontdekte Androidworld.

In 2014 nam Facebook de chatdienst Whatsapp voor 3 miljard dollar over. Toen vreesden veel mensen voor het gebruik van (privé)-informatie uit de chatdienst voor het sociale netwerk. Een grote groep mensen besloten daarom naar concurrenten als Telegram over te stappen. Whatsapp-oprichter Jan Koum schreef dat Whatsapp zelfstandig zou opereren en dat mensen zich geen zorgen om hun privacy hoefden te maken na de overname.

Ruim een jaar later blijkt het delen van de gegevens toch tot de mogelijkheden te behoren, want in een bèta van de mobiele app van Whatsapp wordt er expliciet melding gemaakt van het delen van informatie met Facebook:"Share my WhatsApp account information with Facebook to improve my Facebook experiences."

Eind 2014 werd al duidelijk dat Facebook data met Whatsapp begon te delen, nu zal het dus beide kanten opgaan.

Het argument voor de deling is dat de gebruikservaring van Facebook beter moet worden. Daarom is te verwachten dat binnenkort informatie vanuit Whatsapp ook op Facebook te zien is. De vraag is wanneer dit zal gebeuren en in welke vorm, aangezien het nog om een bètaversie van de chatdienst gaat.

Dat ontdekte Androidworld.In 2014 nam Facebook de chatdienst Whatsapp voor 3 miljard dollar over. Toen vreesden veel mensen voor het gebruik van (privé)-informatie uit de chatdienst voor het sociale netwerk. Een grote groep mensen besloten daarom naar concurrenten als Telegram over te stappen. Whatsapp-oprichter Jan Koum schreef dat Whatsapp zelfstandig zou opereren en dat mensen zich geen zorgen om hun privacy hoefden te maken na de overname.Ruim een jaar later blijkt het delen van de gegevens toch tot de mogelijkheden te behoren, want in een bèta van de mobiele app van Whatsapp wordt er expliciet melding gemaakt van het delen van informatie met Facebook:"Share my WhatsApp account information with Facebook to improve my Facebook experiences."Eind 2014 werd al duidelijk dat Facebook data met Whatsapp begon te delen, nu zal het dus beide kanten opgaan. Het argument voor de deling is dat de gebruikservaring van Facebook beter moet worden. Daarom is te verwachten dat binnenkort informatie vanuit Whatsapp ook op Facebook te zien is. De vraag is wanneer dit zal gebeuren en in welke vorm, aangezien het nog om een bètaversie van de chatdienst gaat.