Als u akkoord gaat met de gebruiksovereenkomst van WhatsApp en de app gebruikt om berichtjes of foto's te versturen, dan geeft u de berichtendienst het recht om deze inhoud via verschillende communicatiekanalen te verspreiden. Dat staat, volgens het Duitse Handelsblatt, te lezen in de kleine lettertjes van de overeenkomst.

"WhatsApp heeft zich het recht toegeëigend om bijna alles te doen met de inhoud van zijn gebruikers", verklaart een juridisch expert aan Handelsblatt.

WhatsApp kan uw foto's dus doorverkopen aan bijvoorbeeld een reclamebureau, zonder u daarover te informeren of u er geld voor te geven.

En de risico's zijn voor uw rekening. Met andere woorden: als u een auteursrechtelijk beschermde foto via app verspreidt en WhatsApp verkoopt deze door, dan kan de bezitter van het auteursrecht u hiervoor aansprakelijk stellen.

Als u akkoord gaat met de gebruiksovereenkomst van WhatsApp en de app gebruikt om berichtjes of foto's te versturen, dan geeft u de berichtendienst het recht om deze inhoud via verschillende communicatiekanalen te verspreiden. Dat staat, volgens het Duitse Handelsblatt, te lezen in de kleine lettertjes van de overeenkomst. "WhatsApp heeft zich het recht toegeëigend om bijna alles te doen met de inhoud van zijn gebruikers", verklaart een juridisch expert aan Handelsblatt. WhatsApp kan uw foto's dus doorverkopen aan bijvoorbeeld een reclamebureau, zonder u daarover te informeren of u er geld voor te geven. En de risico's zijn voor uw rekening. Met andere woorden: als u een auteursrechtelijk beschermde foto via app verspreidt en WhatsApp verkoopt deze door, dan kan de bezitter van het auteursrecht u hiervoor aansprakelijk stellen.