"Bijna één op zeven wereldbewoners gebruikt minstens een keer per maand WhatsApp om in contact te blijven met hun naasten, hun vrienden en familie", aldus het bedrijf.

Per dag worden 42 miljard berichten via WhatsApp verstuurd. Daarnaast ook 1,6 miljoen foto's en 250 miljoen video's. Vele smartphone-gebruikers verkiezen dit platform in plaats van het versturen van sms-berichten.

Sinds de overname door Facebook begin 2014 heeft de applicatie het aantal gebruikers ruimschoots zien verdubbelen. WhatsApp was voor Facebook de grootste overname ooit, goed voor een bedrag van ruim 20 miljard dollar. De bedoeling van eigenaar Mark Zuckerberg is altijd geweest om, eenmaal een kritieke grens van het aantal gebruikers bereikt, ook geld te verdienen aan het netwerk. Hoe dat moet gebeuren, is nog niet duidelijk. WhatsApp heeft zich altijd verzet tegen reclame en ook de idee om de berichtendienst betalend te maken is begraven. Wel zou het zijn diensten kunnen aanbieden aan bedrijven, als communicatieplatform met hun klanten. Hiermee begeeft het zich op hetzelfde terrein als de berichtendienst van Facebook, Messenger. (Belga/WK)

"Bijna één op zeven wereldbewoners gebruikt minstens een keer per maand WhatsApp om in contact te blijven met hun naasten, hun vrienden en familie", aldus het bedrijf. Per dag worden 42 miljard berichten via WhatsApp verstuurd. Daarnaast ook 1,6 miljoen foto's en 250 miljoen video's. Vele smartphone-gebruikers verkiezen dit platform in plaats van het versturen van sms-berichten. Sinds de overname door Facebook begin 2014 heeft de applicatie het aantal gebruikers ruimschoots zien verdubbelen. WhatsApp was voor Facebook de grootste overname ooit, goed voor een bedrag van ruim 20 miljard dollar. De bedoeling van eigenaar Mark Zuckerberg is altijd geweest om, eenmaal een kritieke grens van het aantal gebruikers bereikt, ook geld te verdienen aan het netwerk. Hoe dat moet gebeuren, is nog niet duidelijk. WhatsApp heeft zich altijd verzet tegen reclame en ook de idee om de berichtendienst betalend te maken is begraven. Wel zou het zijn diensten kunnen aanbieden aan bedrijven, als communicatieplatform met hun klanten. Hiermee begeeft het zich op hetzelfde terrein als de berichtendienst van Facebook, Messenger. (Belga/WK)