Met videobellen lijkt WhatsApp definitief de strijd aan te kunnen gaan met alle andere chat-apps. Aanvankelijk konden gebruikers van het door Facebook ingelijfde WhatsApp alleen met elkaar chatten via tekst, maar een aantal jaar geleden kwamen daar spraakgesprekken bij. Voor videobellen moesten mensen tot voor kort uitwijken naar concurrerende apps.

Video niet losgekoppeld

Dat WhatsApp het videobellen in de bestaande app integreert, is opmerkelijk. Concurrenten Apple en Google hebben er juist bewust voor gekozen om videobellen en tekstgesprekken los te koppelen. Zo heeft Apple iMessage en FaceTime en kunnen Android-gebruikers hun ei kwijt met Google'sAllo en Duo.

(ANP/WK)

Met videobellen lijkt WhatsApp definitief de strijd aan te kunnen gaan met alle andere chat-apps. Aanvankelijk konden gebruikers van het door Facebook ingelijfde WhatsApp alleen met elkaar chatten via tekst, maar een aantal jaar geleden kwamen daar spraakgesprekken bij. Voor videobellen moesten mensen tot voor kort uitwijken naar concurrerende apps.Video niet losgekoppeldDat WhatsApp het videobellen in de bestaande app integreert, is opmerkelijk. Concurrenten Apple en Google hebben er juist bewust voor gekozen om videobellen en tekstgesprekken los te koppelen. Zo heeft Apple iMessage en FaceTime en kunnen Android-gebruikers hun ei kwijt met Google'sAllo en Duo.(ANP/WK)