WhatsApp-gebruikers kunnen binnenkort met elkaar internetbellen. In de dinsdagavond vrijgegeven nieuwe WhatsApp-applicatie voor de iPhone zit namelijk een belfunctie genaamd WhatsApp Call.

De functie was ruim een jaar geleden al aangekondigd, maar komt de komende weken eindelijk langzaamaan tot bij alle gebruikers, meldt de dienst. Een telefoongesprek via WhatsApp loopt niet via het telefonienetwerk, maar via de internetverbinding.

De berichtendienst - die vorig jaar voor ongeveer 22 miljard dollar overgenomen werd door Facebook - heeft wereldwijd meer dan 800 miljoen gebruikers. Voor menig gebruiker heeft het whatsappen het traditionele sms'en vervangen.

(Belga/MI)

WhatsApp-gebruikers kunnen binnenkort met elkaar internetbellen. In de dinsdagavond vrijgegeven nieuwe WhatsApp-applicatie voor de iPhone zit namelijk een belfunctie genaamd WhatsApp Call. De functie was ruim een jaar geleden al aangekondigd, maar komt de komende weken eindelijk langzaamaan tot bij alle gebruikers, meldt de dienst. Een telefoongesprek via WhatsApp loopt niet via het telefonienetwerk, maar via de internetverbinding. De berichtendienst - die vorig jaar voor ongeveer 22 miljard dollar overgenomen werd door Facebook - heeft wereldwijd meer dan 800 miljoen gebruikers. Voor menig gebruiker heeft het whatsappen het traditionele sms'en vervangen. (Belga/MI)