Hongkong hoort sinds 1997 bij China, maar de inwoners van de voormalige Britse kolonie hadden altijd veel meer vrijheden dan mensen in de rest van het land. Zo kunnen de inwoners gebruikmaken van Google, Twitter en Facebook, die op het vasteland van China geblokkeerd zijn.

Berichtjes bij demonstraties

Dergelijke diensten worden in Hongkong bijgevolg ook gebruikt door demonstranten om met elkaar in contact te blijven. Zo waarschuwen ze elkaar via versleutelde berichtjes waar de politie zich bevindt.

China nam onlangs een wet aan die hoge straffen verbindt aan misdrijven als separatisme, terrorisme en het samenspannen met buitenlandse mogendheden. Critici denken dat de wetgeving bedoeld is om critici van de communistische machthebbers de mond te kunnen snoeren.

Hongkong hoort sinds 1997 bij China, maar de inwoners van de voormalige Britse kolonie hadden altijd veel meer vrijheden dan mensen in de rest van het land. Zo kunnen de inwoners gebruikmaken van Google, Twitter en Facebook, die op het vasteland van China geblokkeerd zijn.Dergelijke diensten worden in Hongkong bijgevolg ook gebruikt door demonstranten om met elkaar in contact te blijven. Zo waarschuwen ze elkaar via versleutelde berichtjes waar de politie zich bevindt.China nam onlangs een wet aan die hoge straffen verbindt aan misdrijven als separatisme, terrorisme en het samenspannen met buitenlandse mogendheden. Critici denken dat de wetgeving bedoeld is om critici van de communistische machthebbers de mond te kunnen snoeren.