Exact een jaar na de aftrap van de Wholesale Applications Community (WAC), hebben acht grote operatoren aangekondigd dat ze aangesloten zijn op het app-platform.

Het gaat om China Mobile, MTS, Orange, Smart, Telefonica, Telenor, Verizon en Vodafone. Doelstelling is om dit jaar nog minstens 8 andere operatoren toe te voegen. Dat zei WAC-ceo Peter Suh op een persconferentie op het Mobile World Congress.

WAC is opgericht om een globale markt voor mobiele applicaties te kunnen creëren. WAC wil open standaarden promoten, en er op die manier voor trachten te zorgen dat de nodige schaal bereikt wordt bij het ontwikkelen en uitrollen van apps. Ontwikkelaars kunnen een applicatie dan over meerdere toestellen verspreiden én aanbieden in app-stores van verschillende operatoren zonder dat ze met elk van hen de nodige onderhandelingen moeten voeren.

Peter Suh kondigde ook aan dat er een 2.0 specificatie komt voor WAC-apps. Die ondersteunt onder meer html5 om rijkere multimedia-toepassingen te kunnen creëren. Belangrijk is ook dat het initiatief zogeheten 'in-app' betalingen zal ondersteunen. Momenteel zitten er zo'n 12.000 apps in het WAC-project.

Exact een jaar na de aftrap van de Wholesale Applications Community (WAC), hebben acht grote operatoren aangekondigd dat ze aangesloten zijn op het app-platform. Het gaat om China Mobile, MTS, Orange, Smart, Telefonica, Telenor, Verizon en Vodafone. Doelstelling is om dit jaar nog minstens 8 andere operatoren toe te voegen. Dat zei WAC-ceo Peter Suh op een persconferentie op het Mobile World Congress. WAC is opgericht om een globale markt voor mobiele applicaties te kunnen creëren. WAC wil open standaarden promoten, en er op die manier voor trachten te zorgen dat de nodige schaal bereikt wordt bij het ontwikkelen en uitrollen van apps. Ontwikkelaars kunnen een applicatie dan over meerdere toestellen verspreiden én aanbieden in app-stores van verschillende operatoren zonder dat ze met elk van hen de nodige onderhandelingen moeten voeren. Peter Suh kondigde ook aan dat er een 2.0 specificatie komt voor WAC-apps. Die ondersteunt onder meer html5 om rijkere multimedia-toepassingen te kunnen creëren. Belangrijk is ook dat het initiatief zogeheten 'in-app' betalingen zal ondersteunen. Momenteel zitten er zo'n 12.000 apps in het WAC-project.